Organizarea unor mari evenimente sportive a devenit o obsesie pentru conducătorii de federaţii şi pentru oamenii politici. După propunerea primarului Capitalei, Sorin Oprescu, care doreşte ca Bucureştiul să găzduiască Jocurile Olimpice de vară din 2020, a venit rândul preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, să anunţe că încearcă să intre în cursa pentru Campionatul European de Fotbal din 2024.
Mircea Sandu se doreşte ceva mai realist şi tocmai de aceea a decis că ţara noastră poate găzdui un eveniment de o asemenea amploare doar împreună cu un stat vecin. Au fost luate în discuţie Republica Moldova şi Bulgaria, dar în cele din urmă şeful FRF a ajuns la concluzia că cele mai mari sorţi de izbândă le-ar avea o candidatură comună România - Ungaria.
Planul este şi pe placul federaţiei de la Budapesta, care doreşte de asemenea să organizeze un eveniment fotbalistic major. De altfel, la sfârşitul anului trecut, preşedintele UEFA, Michel Platini, a făcut o vizită la Budapesta unde s-a întâlnit cu premierul Viktor Orban şi cu şeful federaţiei de fotbal, Sandor Csanyi. Printre alte subiecte, a fost abordată şi chestiunea Campionatului European din 2024. Mircea Sandu a purtat mai multe discuţii cu Csanyi, dar şi cu un grup de investitori din străinătate:" România trebuie să fie un candidat la CE 2024, împreună cu un partener. Am declanşat împreună cu Consiliul Investitorilor Străini o strategie. Posibil să organizăm împreună cu Ungaria. Aceşti oameni sunt dispuşi să atragă fonduri, important e să fie voinţă politică şi în România. Omologii din Ungaria şi-au arătat disponibilitatea de a începe treaba. Acest eveniment ar putea pune toate partidele la un loc, toţi cetăţenii, un proiect de uniune naţională". Şi în cazul proiectului gândit de Mircea Sandu, apar cam aceleaşi probleme ca şi în cel al "Olimpiadei" lui Sorin Oprescu - absenţa unei infrastructuri adecvate (autostrăzi, hoteluri, aeroporturi...), fapt ce sporeşte cheltuielile pentru organizare, care pot sări de 10 miliarde de euro. Un prim punct pozitiv îl constituie faptul că în acest an vor fi finalizate două proiecte importante, stadioanele din Cluj şi Bucureşti. La acestea mai pot fi adăugate arenele din Ghencea (Bucureşti), unde evoluează Steaua şi din Gruia (Cluj) unde joacă CFR, singurele din ţară pe care se pot disputa partide de Liga Campionilor. Pentru ca proiectul preşedintelui FRF să poată deveni viabil, mai este nevoie ca în următorii 6 ani să fie construite de la zero două arene mari, la Timişoara, Craiova sau Braşov.
În 2008, UEFA a reevaluat condiţiile pentru ţările gazdă ale turneelor finale ale Euro, fiind necesare nouă stadioane principale şi alte trei de rezervă. Condiţiile minime sunt: 2 stadioane cu o capacitate de minim 50.000 de locuri; 3 stadioane cu o capacitate de minim 40.000 de locuri; 4 stadioane cu o capacitate de minim 30.000 de locuri. Următoarele ediţii ale Euro vor fi găzduite de Ucraina - Polonia (2012), Franţa (2016).