FOTBAL ŞI BANI Capitala stadioanelor abandonate

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Sport / 3 august 2011

Capitala stadioanelor abandonate
  • document ataşat Echipele si stadioanele pe care au evoluat
    apasă aici pentru a descărca.

    Actuala ediţie a Ligii 1 la fotbal este una a marilor migraţii, o treime din echipele prim divizionare fiind nevoite să joace partidele de pe teren propriu pe alte arene decât cele proprii. Pentru arenele sportive din Bucureşti, terminarea Stadionului Naţional a atras după sine o adevărată sarabandă de probleme. În prima fază, mai multe cluburi şi-au manifestat intenţia de a evolua pe acest stadion, atât în competiţia internă cât şi în cupele europene, fapt ce a generat reacţia proprietarilor arenelor pe care au evoluat în ultimii ani. Astfel, Ministerul Apărării Naţionale, Clubul Sportiv Rapid şi Clubul Sportiv Dinamo au decis să nu mai facă nicio concesie şi să pretindă grupărilor fotbalistice să-şi achite res-tanţele pentru chirii. Se poate ajunge în situaţia ca din cauza neînţelegerilor legate de contractele de închiriere şi dorinţei de a evolua pe o arenă nouă, cele trei cluburi bucureştene, Steaua, Rapid şi Dinamo, să îşi abandoneze stadioanele pe care au evoluat în ultimele zeci de ani (Ghencea, Giuleşti, Ştefan cel Mare). Pentru Capitală ar fi un record extrem de trist după ce alte două stadioane pe care s-au jucat partide în prima divizie (Cotroceni şi Rocar) au fost abandonate în ultimii ani. S-ar ajunge practic în situaţia ca în Bucureşti să existe doar două stadioane pe care să se desfăşoare activitate la nivelul primei divizii, Regie şi Naţional Arena, iar alte cinci să fie scoase din circuit.

    Clubul Sportiv Rapid a reziliat contractul cu FC Rapid privind folosirea arenei din Giuleşti din cauza datoriilor pe care clubul de fotbal le are către proprietarul bazei (150.000 de euro), iar conducerea grupării din Liga I a decis să dispute primul meci din noul sezon pe stadionul formaţiei Sportul Studenţesc. Între cele două părţi negocierile sunt în toi şi se speră într-o rezolvare rapidă. Pe de altă parte, între conducerea FC Steaua şi reprezentanţii MApN a existat un adevărat război din cauza chiriei, considerată foarte mare, dar şi a restanţelor (1.255.853 de lei), astfel că echipa a ajuns să facă turul stadioanelor din ţară, după ce a jucat cu Dacia Mioveni la Constanţa, urmând să joace cu U Cluj la Ploieşti, iar meciurile din Europa League să le dispute la Cluj, pe terenul celor de la CFR. Orice dialog între minister şi conducera echipei de fotbal a fost suspendat, existând puţine şanse ca Steaua să revină în Ghencea până la finalul turului. Nici Dinamo nu se află într-o situaţie mai fericită, în prima etapă evoluând pe stadionul Astra din Ploieşti. În acest caz, pe lângă neînţelegerile cu CS Dinamo din cauza contractului pentru stadion a intervenit şi o suspendare dictată de comisiile de disciplină pentru incidentele provocate de galeria echipei la finala Cupei României. Unul dintre acţionarii clubului, Cristi Borcea, a fost printre primii care a anunţat că imediat cum va fi posibil echipa va evolua pe pe cel mai mare stadion al ţării. Cum preşedintele FRF a interzis să se joace pe Naţional Arena până când aceasta nu va fi inaugurată oficial de echipa naţională, cluburile din Bucureşti se văd în situaţia de a se plimba prin provincie până la jumătatea lunii septembrie, după disputarea partidei dintre Româ-nia şi Franţa. Probleme din cauza stadioanelor au şi formaţiile din provincie, astfel Petrolul Ploieşti va juca la Buzău până când arena sa, "Ilie Oană", va fi terminată, în aceeaşi situaţie aflându-se şi Universitatea Cluj, echipa fiind nevoită să evolueze în continuare la Mediaş.

    Opinia Cititorului ( 2 )

    1. pe rapid o invitam sa jaoce la craiova, pe steau la constanta, iar pe dinamo, tinand seama de asistenta la meci a suporterilor pe terenul 2 al universitatii. sunt acolo vreo 50 de scaune libere.

      1. Pai si Universitatea Craiova unde o sa mai joace?

        AAAAAAAAAAAA, pardon, uitasem. 

    Comanda carte
    veolia.ro
    Apanova
    rpia.ro
    danescu.ro
    Mozart
    Schlumberger
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    18 Oct. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9724
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
    Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    citiesoftomorrow.ro
    cnipmmr.ro
    thediplomat.ro
    hipo.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb