FOTBAL ŞI BANI Clasamentul coeficienţilor, important pentru finanţele Ligii 1

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 11 august 2014

Clasamentul coeficienţilor, important pentru finanţele Ligii 1

Steaua, Petrolul Ploieşti şi Astra Giurgiu sunt foarte aproape să ofere o gură de oxigen european fotbalului nostru. Calificate în play-off, cele trei echipe pot contribui decisiv la coeficientul de ţară, ceea ce ar însemna că putem avea două echipe în preliminariile Ligii Campionilor, din ediţia 2016-2017, şi o şansă pentru fotbalul autohton să beneficieze de un plus de fonduri de la UEFA. Din nefericire, tragerea la sorţi de la Nyon a fost una nu foarte norocoasă pentru echipele noastre.

În Liga Campionilor, Steaua va juca împotriva bulgarilor de la Ludogoreţ Razgrad, o echipă foarte incomodă, care a eliminat în turul precedent pe campioana Serbiei, Partizan Belgrad. Campioana ţării noastre se poate considera ghinionistă, având în vedere că va întâlni cel mai greu adversar din cele cu care putea pica, dar chiar şi aşa, conform tuturor calculelor, Steaua este favorită. De altfel, tragerea la sorţi a fost influenţată de gafa monumentală a celor de la Legia Varşovia. Iniţial, Ludogoreţ Razgrad era cap de serie în play-off-ul Ligii Campionilor, dar după ce Legia Varşovia a fost eliminată din competiţie deoarece a folosit un jucător aflat în stare de suspendare, înlocuitoarea acesteia Celtic Glasgow i-a luat locul în urna capilor de serie. Antrenorul Costel Gâlcă vede o dispută echilibrată în dubla cu Ludogoreţ: "Ludogoreţ este o echipă foarte bună, cu mulţi jucători internaţionali şi care în ultimii ani a investit foarte mult în străini şi, în special, în sud-americani. Cu siguranţă că va fi o dublă grea, dar sunt încrezător în echipa mea şi sper să trecem şi peste această echipă, care numai bulgară nu este! Cred că soarta calificării nu se va juca încă din tur, fiindcă vor fi două meciuri foarte echilibrate. Nu contează rezultatul din pregătire, când am pierdut cu 4-2 în faţa lor, fiindcă noi eram la început de drum şi perioada de pregătire este făcută pentru a omogeniza echipa şi pentru a face reglaje la nivel de pregătire fizică şi tehnico-tactică. A fost bine că i-am întâlnit atunci, fiindcă le ştim potenţialul şi, cu siguranţă, aceste două meciuri vor fi diferite faţă de cel din Anglia".

În Europa League, Petrolul Ploieşti va juca împotriva croaţilor de la Dinamo Zagreb, iar Astra Giurgiu se va confrunta cu Olympique Lyon, una dintre cele mai puternice echipe din Franţa. Reprezentanţii Petrolului şi Astrei sunt prudenţi în declaraţii înaintea acestor duble, considerând că meciurile tur vor lămuri problema şanselor procentuale.

Singura echipă autohtonă eliminată este CFR Cluj, dar în cazul fostei campioane trebuie făcută precizarea că nu şi-a câştigat dreptul la participarea în cupele europene pe gazon, ci a beneficiat de intrarea în insolvenţă a echipei Dinamo. Revenind la calculele legate de coeficientul de ţară, până în această fază ţara noastră ocupă locul 15 în clasamentul coeficienţilor, care asigură două locuri în Liga Campionilor, destul de aproape de Cehia, ţară care şi-a pierdut trei echipe din patru, două dintre ele fiind eliminate de Petrolul şi Astra. În spatele nostru în acest clasament se află Austria - locul 16 ( 2 echipe calificate din 4), Israel - locul 17 (1 din 4), Cipru - locul 18 (4 din 5) şi Croaţia - 19 (4 din 4). Important este acum ca echipele noastre să asigure consolidarea acestui loc, marele pericol venind dinspre Croaţia, ţară care are echipe în mare formă, confruntarea dintre Petrolul şi Dinamo Zagreb căpătând un plus de greutate din acest punct de vedere.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nici un pericol de la Croatia, fotbalul croat este in cadere libera, Petrolul va trece fara probleme !

    Steaua putine sanse, iar Astra se va plimba la Lyon ... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb