FOTBAL ŞI BANI Imagine vândută profesionist

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 9 iulie 2018

Imagine vândută profesionist

Cristiano Ronaldo (33 de ani) a dat mai multe lovituri de imagine în ultimele zile, deşi la turneul final al Campionatului Mondial nu a reuşit să depăşească aşteptările, Portugalia fiind eliminată în faza optimilor de finală.

Ca un veritabil profesionist, Ronaldo continuă să-şi vândă foarte bine imaginea, reuşind să se menţină în fruntea topului sportivilor cu cele mai mari venituri anuale.

Astfel, aflăm că gigantul reţelelor de socializare Facebook se află în negocieri pentru ceea ce ar putea fi cea mai importantă producţie a sa: un reality show despre fotbalistul Cristiano Ronaldo. Potrivit Variety, citat de news.ro, compania vrea să difuzeze serialul documentar pe Facebook Watch, platforma sa pentru conţinut de tip TV, iar în urma acordului Ronaldo ar putea primi 10 milioane de dolari pentru show-ul de 13 episoade. Conceptul aparţine CAA, în timp ce serialul va fi produs de Matador Content şi Religion of Sports, companie media fondată de Gotham Chopra, Michael Strahan, Tom Brady şi de compania de producţie Dirty Robber. Nu este cu-noscut încă stadiul în care se află negocierile. Reprezentanţi ai Facebook, CAA şi Religion of Sports au refuzat să comenteze, iar Jay Peterson, fondatorul Matador şi CEO-ul companiei, nu a dat curs solicitării Variety. Portughezul Cristiano Ronaldo, atacant al echipei Real Madrid, este cel mai popular sportiv pe Facebook - pagina sa oficială are peste 120 de milioane de fani. El este deja implicat într-o colaborare cu Facebook. Compania a comandat studioului "wiip" al lui Ronaldo şi Paul Lee un serial bazat pe scenariu pentru Facebook Watch.

Show-ul are în centru o echipă de fotbal feminin dintr-un liceu din statul New York care inspiră comunitatea să depăşească diferenţele rasiale, etnice şi de clasă. Facebook a finanţat peste zece seriale originale pentru Watch, în ultimul an, dar proiectul cu Ronaldo ar fi cel mai mare pariu pus până acum.

Dincolo de asta, jucătorul a şocat atunci când s-a arătat deranjat de faptul că i-a fost scăzută clauza de reziliere la 100 de milioane de euro, el subliniind că acest lucru înseamnă că nu este apreciat la Real Madrid. Ronaldo consideră că suma este ridicolă, având în vedere preţurile actuale. Astfel, prin această mişcare, Ronaldo a pregătit o mutare care îi relansează cariera, în plus, potrivit presei spaniole, jucătorul va primi un salariu de 30 de milioane de euro pe an de la Juventus, un record pentru un jucător de vârsta sa. Pe de altă parte, acţiunile clubului Juventus Torino au crescut la bursa din Milano cu 26 la sută, după ce a devenit cunoscut faptul că îl va transfera pe atacantul Cristiano Ronaldo de la Real Madrid, informează agenţia Belga. Luni, acţiunile erau cotate la 0,65 euro unitatea, iar joi au închis la 0,82 euro. Numai joi acţiunile au crescut cu 11,9 la sută. Acest nivel, de 0,82 euro, nu a mai fost atins din februarie. Publicaţia "Calcio e Finanza" notează că Juventus a câştigat 160 de milioane de euro, capitalul clubului crescând de la 665 milioane la 825 milioane, înainte ca jucătorul să fi semnat.

În 2017, pe prima poziţie a celor mai bine plătiţi sportivi, s-a aflat Cristiano Ronaldo, care a încasat 93.000.000 de euro, din salariul său şi contracte de publicitate, fiind urmat de baschetbalistul american Le Bron James (86,2 milioane de dolari), fotbalistul argentinian Lionel Messi (80 de milioane de dolari), tenismenul elveţian Roger Federer (64 de milioane de dolari) şi de baschetbalistul american Kevin Durant (60,4 milioane de dolari).

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Stie cineva de ce il transfera Real Madrid pe Ronaldo? Ii intereseaza banii mai mult decat fotbalul sau ce?

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb