FOTBAL ŞI BANI Jucători de aproape 2 miliarde euro, în semifinalele Ligii Campionilor

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Sport / 6 aprilie 2012

Cel mai scump jucător al planetei aparţine Barcelonei, Lionel Messi, cu o valoare de piaţă de 100.000.000 euro.

Cel mai scump jucător al planetei aparţine Barcelonei, Lionel Messi, cu o valoare de piaţă de 100.000.000 euro.

Liga Campionilor, cea mai importantă competiţie fotbalistică a cluburilor la nivel mondial, găzduieşte în acest sezon în semifinale patru din cele mai bogate echipe de fotbal ale momentului. Practic, în cele 4 meciuri ale penultimului act se vor întâlni echipe ale căror loturi, însumate, valorează 1.865.050.000 euro. Suma este una colosoală şi demons-trează din plin care sunt sumele care se învârt în acest moment în fotbalul de nivel înalt.

Chelsea Londra va întâlni în semifinalele Ligii Campionilor pe FC Barcelona, meciul tur va avea loc la 18 aprilie, la Londra, returul fiind programat la 24 aprilie, la Barcelona. Real Madrid se va confrunta în aceeaşi fază a competiţiei cu echipa germană Bayern Munchen, turul va avea loc pe 17 aprilie, la Munchen, returul pe 25 aprilie, la Madrid.

Cei mai valoroşi fotbalişti care evoluează în Europa se vor confrunta în semifinale, Barcelona fiind echipa cu cel mai consistent lot din punct de vedere al valorii de piaţă, 581.500.000 euro, conform datelor oferite de transfermarkt.de. Pe poziţia următoare se află Real Madrid, 542.000.000 euro, urmată de Chelsea - 381.000.000 euro şi Bayern Munchen - 360.550.000 euro. În sferturile de finală ale competiţiei, calculele financiare ale hârtiei au fost respectate, echipele cu loturi mai scumpe mergând mai departe: Barcelona a eliminat pe AC Milan, Real Madrid pe APOEL Nicosia, Bayern Munchen pe Olimpique Marseille iar Chelsea pe Benfica Lisabona. Dacă lucrurile ar evolua la fel şi în semifinale, după acest criteriu care ţine mai mult de contabilitate decât de sport, în finală ar urma să avem un meci spaniol între Barcelona şi Real Madrid.

Cel mai scump jucător al planetei din acest moment aparţine Barcelonei, Lionel Messi, cu o valoare de piaţă de 100.000.000 euro, dar clauza de reziliere a contractului este cu mult mai mare. Pe poziţia secundă este un alt fotbalist care va evolua în semifinalele Ligii, Cris-tiano Ronaldo având o cotă de 90.000.000 euro. Valorile celor mai bine cotaţi fotbalişti ale celor de la Bayern Munchen şi Chelsea sunt mult mai mici în comparaţie cu cei doi. "Germanii" Franck Ribery şi Mario Gomez sunt evaluaţi la 42.000.000 euro în timp ce "englezul" Fernando Torres este cotat la 35.000.000 euro. Pe de altă parte, atacantul argentinian al echipei FC Barcelona, Lionel Messi, a devenit cel mai bun marcator într-un sezon de Liga Campionilor, reuşind 14 goluri şi devansându-l pe olandezul Ruud van Nis-telrooy, care înscrisese de 12 ori pentru Manchester United în 2002-2003.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. S-a ajuns la o adevarata dementa a cifrelor astronomice, prin nimic justificate.NIci macar economic. Toate cluburile au datorii imense pe care le rostogolesc an de an, ajungandu-se la niste sume astronomice! Ca si in lumea financiara de azi s-a creat o mafie a profitorilor care se imbogatesc pe seama fraierilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb