FOTBAL ŞI BANI Meciul cu Turcia, vital pentru baraj

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Sport / 10 septembrie 2013

Meciul cu Turcia, vital pentru baraj

Partida de astăzi cu Turcia a devenit decisivă pentru asigurarea locului la meciurile de baraj. Rezultatele din grupă de săptămâna trecută plasează naţionala noastră în poziţia de favorită pentru locul doi în grupă, cele 3 puncte din meciul cu Turcia rezolvând în proporţie de 99% ecuaţia. În cazul nedorit în care tricolorii nu câştigă, şansele pentru baraj nu sunt compromise definitiv, dar totul depinde de jocul rezultatelor.

Conform cifrelor, adversarul de astăzi este mult mai valoros decât Ungaria. Valoarea totală a lotului antrenat de Fatih Terim este de nu mai puţin de 173.000.000 de euro, cu aproape 120.000.000 mai mult decât lotul tricolor, Arda Turan, legitimat la Atletico Madrid fiind cel mai scump jucător turc - 24.000.000 euro. Din fericire, în ciuda acestor cifre, Turcia are individualităţi, dar deocamdată nu are o echipă închegată. În plus, la Istanbul a izbucnit un mare scandal, după ce federaţia i-a propus antrenorului Terim un contract pe 5 ani cu opţiunea de prelungire pentru o perioadă similară, în condiţiile în care tehnicianul era sub angajament cu Galatasaray Istanbul. Nici din punct de vedere medical adversarii noştri nu stau foarte bine, şase jucători au probleme, mai mult sau mai puţin grave. Arda Turan şi Gokhan Gonul nu au putut participa la antrenamentul de duminică al naţionalei Turciei, la Istanbul, din cauza unor infecţii la căile respiratorii. De asemenea, la antrenament, Burak Yilmaz a avut o problemă la piciorul drept şi Mustafa Pektemek a suferit o lovitură la genunchiul drept, cei doi neterminând şedinţa de pregătire, iar Umut Bulut şi Nuri Şahin au suferit întinderi. Din echipa noastră va lipsi cu siguranţă Bourceanu, suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene, iar Pintilii are unele probleme medicale.

Selecţionerul Victor Piţurcă este mai optimist decât în alte dăţi, insistând pe faptul că şansele Turciei la obţinerea locului 2 sunt foarte mici: "Echipa Turciei are şanse mici, dar ele există. Aşa că este meciul decisiv care va lămuri situaţia. Turcia are jucători valoroşi, iar acum sunt conduşi de un antrenor excepţional cum este Fatih Terim. Va fi un meci dificil pentru noi, însă sper să rezolvăm meciul în favoarea noastră şi să facem un pas uriaş spre jocurile de baraj. Turcia era favorită certă la locul doi înainte de startul campaniei. Au avut un recul şi au pierdut puncte importante, iar România a demonstrat până acum că este mai bună decât Turcia. Au avut un parcurs dezastruos şi au şanse mici să ajungă la baraj. Toată lumea ştie acest lucru, Fatih Terim, jucătorii şi mass-media. România este favorită să meargă la baraj prin ce a arătat până acum şi prin victoria de la Istanbul. Sunt convins că suporterii vor lua biletele şi vor umple stadionul până la refuz. Nu vreau să spun că ar fi un dezastru să nu avem stadionul plin. Noi trebuie să ne facem datoria indiferent de numărul de spectatori prezenţi".

Pe de altă parte, forţele de ordine au intrat în alertă. La Bucureşti vor fi prezenţi 5000 de fani turci, chiar dacă oficial aceştia nu au decât 2700 de tichete iar autorităţile speră ca de această dată să fie evitate pagubele materiale pe traseul pe care vor trece suporterii. Dacă în general galeriile unor echipe cheltuiesc sume consistente în deplasări, trecerea fanilor maghiari prin Bucureşti înseamnă o notă de plată de peste 60.000 de euro (distrugeri provocate în trenurile cu care au venit, la terasele din centrul vechi şi la autobuzele RATB). Probleme sunt însă şi cu ultraşii autohtoni, pentru că, din cauza unei erori "tactice", la partida cu Ungaria galeria Stelei a fost plasată lângă cea a lui Dinamo şi din nefericire nu au lipsit incidentele violente.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb