FOTBAL ŞI BANI Rapid, retrogradată de TAS

D.N
Ziarul BURSA #Sport / 5 august 2013

Rapid, retrogradată de TAS

FRF şi LPF s-au făcut iremediabil de râs

Fotbalul autohton a suferit la sfârşitul săptămânii trecute una dintre cele mai mari ruşini din istorie o instanţă externă a decis ca în timpul desfăşurării competiţiei interne o echipă să fie retrogradată şi alta să o înlocuiască. Tribunalul de Arbitraj Sportiv a decis ca Rapid Bucureşti să fie retrogradată, iar în locul ei pe prima scenă să apară Concordia Chiajna!

La câteva ore după ce a primit mutarea în plic, spălându-se discret pe mâini, Federaţia Română de Fotbal a anunţat că a primit decizia TAS cu privire la barajul Concordia/Rapid şi că singurul organism competent în ceea ce priveşte "aplicarea în concret" a hotărârii este LPF, după ce Comitetul de Urgenţă al FRF va dispune punerea în aplicare. Ca haosul să fie perfect, secretarul general al LPF, Valentin Alexandru se declară depăşit de problemă: "Eu în viaţa mea nu am mai întâlnit aşa ceva. Sunt de zeci de ani în fotbal şi ceva atât de complicat n-am mai văzut. Vă daţi seama, ce putem face noi acum? Îi punem pe Vaslui şi Viitorul Constanţa să mai joace câte un meci? Atunci o să sară ei în sus că joacă 36 de meciuri într-un sezon şi nu e corect. Dacă păstrăm actualul punctaj al Rapidului, iar nu e bine, pentru că poate Chiajna obţinea mai multe puncte în primele două etape. Nu ştiu ce o să facem, oricum, decizia de punere în aplicare a hotărârii TAS o poate lua numai şi numai Comitetul Executiv al FRF".

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a prezentat decizia în acest caz, forurile competente interne neavând altceva de făcut decât să o pună în aplicare: "1. Apelul înaintat în data de 11 iulie 2013 de CS Concordia Chiajna împotriva deciziei Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, din 6 iulie 2013, cu privire la meciul de baraj dintre CS Concordia Chiajna şi SC FC Rapid SA este admis. 2. Decizia luată de Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal în 6 iulie 2013, cu privire la meciul de baraj dintre CS Concordia Chiajna şi SC FC Rapid SA este anulată. 3. Federaţia Română de Fotbal este obligată să înregistreze CS Concordia Chiajna în campionatul Ligii I din România pentru sezonul 2013/2014, în locul SC FC Rapid SA. 4. Costurile procedurilor de arbitraj, ce vor fi stabilite şi prezentate părţilor de către biroul TAS, vor fi suportate de Federaţia Română de Fotbal. 5. Federaţia Română de Fotbal este obligată să plătească CS Concordia Chiajna suma totală de 5.000 de franci elveţieni ca o contribuţie pentru cheltuielile în legătură cu procedurile de arbitraj. 6. Toate celelalte propuneri sau solicitări sunt respinse". Câteva rânduri care demonstrează totala incompetenţă a membrilor Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal.

Cel mai rău din toată povestea iese noul cuplu de acţionari ai formaţiei din Giuleşti, Nicolae Cristescu şi Adrian Zamfir, care au cumpărat în această vară echipa de la George Copos. Cristescu s-a declarat şocat de decizia TAS: "Este cea mai mare nedreptate din istoria fotbalului românesc. Cum este posibil ca echipa care şi-a câştigat de două ori dreptul de a juca în Liga I joacă în Liga a II-a, iar echipa care a retrogradat de două ori, şi în clasament şi la baraj, să joace în Liga I? Criteriul sportiv nu a contat absolut de loc. Este o bătaie de joc. Ce ne facem cu investiţiile făcute? Dar cu munca acestor jucători care au jucat trei meciuri?".

Pe de altă parte, Liga trebuie să recupereze 200.000 de euro de la Rapid, echipă căreia îi plătise o parte din drepturile TV, bani care vor ajunge acum la Chiajna. Ce se va întâmpla cu meciurile jucate de Rapid şi nejucate de Concordia în primele două etape, cum se vor împărţi banii din drepturile TV în funcţie de locul ocupat în campionatul trecut, cu jucătorii legitimaţi pentru a evolua pe prima scenă nici nu mai contează. FRF şi LPF şi-au demonstrat incompetenţa luând hotărâri împotriva oricăror regulamente iar orice decizie viitoare trebuie privită doar cu titlu informativ, pentru că mai nou fotbalul autohton e condus după deciziile TAS. Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, este descalificat de o nouă declaraţie în care încerca să justifice disputarea meciului de baraj dintre Rapid şi Concordia: "Aşa am crezut noi de cuviinţă, să joace cea fără licenţă cu cea repetentă şi am făcut un kitsch şi TAS-ul ne-a dat peste mână". Într-un fotbal normal, toţi oficialii implicaţi în această poveste ar fi trebuit să demisioneze, în frunte cu Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. O adunatura de incompetenti. Astia care, chipurile, conduc fotbalul romanesc... Si un copil de 6 ani stie ca o echipa fara licenta NU ARE VOIE SA JOACE. Si la cat de prostanaci sunt, pare ca nici acum nu pricep nimic... Vai si amar, cu fotbalul nostru cu tot...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb