Cotate la zeci de milioane de euro înainte de debutul crizei, cluburile de tradiţie ale Ligii 1 nu mai au căutare, cu greu găsindu-se investitori care să accepte să le preia şi să plătească datoriile acumulate. Schimbul de generaţii la nivelul patronilor, s-a produs fără ca foştii acţionari-finanţatori să reuşească să înregistreze profit în urma tranzacţiilor. Ultima tranzacţie la nivelul Ligii 1, în care au fost vândute acţiunile FC Rapid, s-a produs fără ca George Copos să încaseze măcar un euro, în cele peste 30 de zile de negocieri fiind discutată exclusiv problema datoriilor, noii acţionari nefiind de acord să le preia pe toate. Un alt club cu nume, FC Argeş, intrat în insolvenţă nu-şi găseşte un nou proprietar tot din cauza datoriilor pe care le are la bugetul de stat sau la fostul finanţator Cornel Penescu. Nu foarte diferit au stat lucrurile şi în ceea ce priveşte clubul Dinamo, care a fost preluat de Robert Negoiţă de la Nicolae Badea, noul acţionar anunţând în repetate rânduri că a fost nevoie de un consistent efort financiar pentru a "astupa toate găurile". Sunt foarte multe cazuri de cluburi care au evoluat pe prima scenă şi care au dispărut pur şi simplu, sau în cel mai fericit caz au ajuns să joace în campionatele judeţene, în ultimii trei ani. Unirea Urziceni (fostă campioană naţională), Poli Timişoara patronată de Marian Iancu (vicecampioană naţională), Voinţa Sibiu, Internaţional Curtea de Argeş, Victoria Brăneşti sunt câteva din echipele care au dispărut de pe harta fotbalistică a ţării, cu tot cu datorii.
După un şir interminabil de negocieri, omul de afaceri Nicolae Cristescu a anunţat că a semnat contractul de vânzare-cumpărare cu acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, în tranzacţia iniţială neintrând niciun euro: "Este un moment istoric. După o luptă seculară s-a semnat contractul de vânzare-cumpărare a clubului Rapid. Mă bucur că s-a concretizat acest vis al rapidiştilor. Sper să ducem Rapidul acolo unde vor toţi suporterii. Este un contract de vânzare-cumpărare atipic, pentru că, practic, noi ne-am asumat nişte datorii, iar vâzătorul, George Copos, n-a încasat nimic. Ba chiar rămâne şi el cu nişte datorii. În acelaşi timp, noi, practic, n-am cumpărat nimic, nici stadion, nici bază sportivă, ci doar un brand. De aceea spun că este un contract atipic. Suma tranzacţiei a rămas aceeaşi. Însă important este că finalul este unul fericit. Prea fericit nu a fost domnul Copos, pentru că se desparte de un club pe care l-a ţinut 20 de ani, dar ştie că lasă clubul pe mâini bune. Eu şi domnul Zamfir suntem doi rapidişti. Chiar îmi pare rău că asociatul meu nu este aici, dânsul e mai retras şi de aceea nu a venit să discute cu dumneavoastră. Pentru domnul Copos rămân valabile cele patru invitaţii la fiecare meci al Rapidului pe care i le-am promis. El e prietenul nostru şi rămâne prietenul Rapidului. Chiar dacă în ultima perioadă nu a mai putut să întreţină Rapidul, nu este de condamnat. El este de apreciat pentru cei 20 de ani în care a investit suflet şi bani în această echipă". Preşedintele clubului va fi Grigore Sichitiu, antrenor Marian Rada, iar primul obiectiv al echipei este menţinerea în Liga I.
Pentru a demonstra că tranzacţia s-a finalizat şi nu este vorba de o nouă păcăleală, George Copos a postat pe blogul său, un mesaj în care îşi ia rămas bun de la gruparea pe care a condus-o timp de 20 de ani: "Mă bucur că am reuşit să semnăm actele care consfinţesc venirea la Rapid a unei noi echipe de finanţatori. Sunt convins că noua echipă va face mult mai mult decât am făcut eu. Toate condiţiile sunt create în acest sens. Trebuie doar muncă, voinţă şi înţelepciune. (...) Timp de 20 de ani am mers împreună, urmărind ţeluri comune. Acum am ajuns la răspântie. Drumurile noastre se despart. Aşa e în viaţă, se întâmplă. Mai departe avem de realizat obiective diferite. Rapid are de câştigat, eu am de edificat. Despărţindu-ne, vom putea fi mai performanţi, fiecare dintre noi. Rămas bun, "Vişinii' şi sper să aud despre voi numai de bine! Liga Campionilor vă aşteaptă!".
George Copos a preluat clubul FC Rapid în anul 1993, plătind suma de 800.000 de dolari. În cei 20 de ani în care el a fost acţionarul majoritar al grupării giuleştene, echipa a cucerit două titluri de campioană (1999 şi 2003), patru Cupe ale României (1998, 2002, 2006 şi 2007) şi patru Supercupe (1999, 2002, 2003 şi 2007). George Copos a mai încercat în trei rânduri să vândă gruparea giuleşteană, în 2008, 2009 şi 2013, dar negocierile cu oamenii de afaceri Fathi Taher, Lutz Stache şi Gruia Stoica au eşuat. La 7 decembrie 2012, Tribunalul Bucureşti a admis cererea SC FC Rapid SA şi a deschis procedura de insolvenţă a clubului. SC FC Rapid SA, societatea care administrează gruparea giuleşteană, are de achitat datorii în valoare de 148.029.085 lei (aproximativ 34 milioane de euro), conform tabelului preliminar de creanţe admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvenţă, mare parte din sumă fiind datorată către firmele lui George Copos. La masa credală au fost înscrişi 163 de creditori care au solicitat creanţe în valoare de 210.838.992 lei (aproximativ 48 de milioane de euro), însă administratorul judiciar a admis doar 148 de milioane de lei.