FOTBAL ŞI BANI Ultima şansă pentru mondialul din Rusia!

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Sport / 22 martie 2017

Ultima şansă pentru mondialul din Rusia!
  • document ataşat Clasament - Grupa E
    apasă aici pentru a descărca.

    Partida cu Danemarca de la sfârşitul acestei săptămâni este vitală pentru echipa naţională a ţării noastre în lupta pentru calificarea la Campionatul Mondial de fotbal din Rusia (2018). O victorie îi menţine pe tricolori în lupta pentru locul 2, care duce la o dublă de baraj, şansele la locul 1 fiind minime, în timp ce o înfrângere i-ar scoate definitiv din cursă. Pentru echipa naţională, Danemarca reprezintă un reper, atât pozitiv cât şi negativ, victoria din 1989, scor 3-1, a asigurat calificarea la CM din Italia (1990), iar înfrângerea din martie 2003, scor 2-5, a reprezentat cea mai mare ruşine organizatorică, meciul s-a disputat pe o combinaţie de nisip vopsit cu pământ.

    Din punctul de vedere al conducerii FRF, calificarea reprezintă în acest moment în primul rând o miză sportivă, faţă de anii anteriori, miza financiară nu mai este atât de apăsătoare, contractele semnate în ultimii trei ani ridicând în bună măsură presiunea. Răzvan Burleanu consideră că abia peste 6-8 ani se vor vedea roadele muncii de acum, dar o calificare la Campionatul Mondial ar reprezenta din punct de vedere moral un mare balon de oxigen: "O calificare la acest CM ar fi o calificare istorică ţinând cont că lucrurile nu au fost făcute cum trebuie şi a fost un teren arid în toată această zonă de dezvoltare fotbalistică. În aceste condiţii nu poţi să vorbeşti despre o înaltă predictibilitate în ceea ce înseamnă performanţa sportivă. Aşa că staff-ul tehnic şi jucătorii cu atât mai mult vor fi de apreciat. De aceea, ceea ce facem azi, să nu vă aşteptaţi să se vadă mâine. Şase-opt ani de zile reprezintă un orizont de timp în care poţi să influenţezi lucrurile. Rezultatele nu le poţi culege niciodată pe termen scurt. Aş prefera să vorbim de victorii, mai ales că obiectivul nostru este să oprim această pauză de 20 de ani de la Cupa Mondială. Dincolo de bucuria pe care ţi-o aduce prezenţa la un Mondial, o calificare va influenţa cariera fiecăruia dintre jucătorii echipei naţionale. Orice meci e ca o finală. Ne dorim foarte, foarte mult să ne calificăm la această Cupă Mondială, iar prima finală va fi împotriva Danemarcei".

    Revenind la meciul de acum, vor absenta Andone - suspendat şi cel mai probabil Stancu - incert din cauza unei accidentări. Selecţionerul Christoph Daum trebuie să inoveze în ceea ce priveşte faza ofensivă în condiţiile în care singurul obiectiv este victoria, Alibec şi Keşeru având cele mai mari şanse să îi înlocuiască pe cei doi. În aceste condiţii, pentru acest joc, selecţionerul Christoph Daum are la dispoziţie 25 de jucători:Portari: Ciprian Tătăruşanu (Fiorentina), Costel Pantilimon (Watford), Florin Niţă (FC Steaua Bucureşti); fundaşi: Cristian Săpunaru (Astra), Romario Benzar (FC Viitorul), Vlad Chiricheş (Napoli), Alin Toşca (Betis), Dragoş Grigore (Al Sailiya), Cosmin Moţi (Ludogorets), Iasmin Latovlevici (Karabukspor); mijlocaşi: Răzvan Marin (Standard Liege), Andrei Prepeliţă (FC Rostov), Mihai Pintilii (FC Steaua Bucureşti), Eric Bicfalvi (FC Ural), Nicolae Stanciu (Anderlecht), Sergiu Hanca (Dinamo), Dorin Rotariu (Club Brugge), Constantin Budescu (Astra); atacanţi: Bogdan Stancu (Bursaspor), Andrei Ivan (CSU Craiova), Adrian Popa (Reading), Denis Alibec (FC Steaua Bucureşti), Alexandru Chipciu (Anderlecht), Claudiu Keşeru (Ludogorets), Gheorghe Grozav (Terek Groznyi).

    Stadionul va fi arhiplin, toate biletele au fost vândute, în plus tricolorii vor avea parte şi de o galerie specială, toţi fotbaliştii cu minimum o prezenţă în tricoul echipei naţionale, activi sau retraşi din activitate, vor primi o invitaţie la Tribuna I.

    Meciul România - Danemarca se joacă duminică, 26 martie, pe Cluj Arena, de la ora 21:45, partida va fi arbitrată de englezul Martin Atkinson, ajutat la cele două tuşe de asistenţii Stephen Child şi Stuart Burt.

    Opinia Cititorului ( 4 )

    1. Tare autorul asta: "cel mai probabil vor absenta Andone - suspendat şi Stancu - incert".

      Mai rămâne să aflam că Andone va juca "aproape sigur", deși este suspendat ! :-) 

      1. "Nu e exclus, dacă trecem de semifinale, să jucăm finala." - Traian Băsescu

        Daca observi topica frazei nu este nicio greseala. Era o aiureala daca Basescu spunea : „daca trecem de semifinale, nu este exclus să jucam finala„.

        Andone absenteaza sigur, dar cel mai probabil vor absenta Andone si Stancu, probabilitatea vizandu-l pe ultimul, incert. 

        "Nu e exclus să trecem de semifinale."

        Dacă trecem de semifinale, probabil vom juca finala. Mulți ar spune că dacă trecem, jucăm finala sigur, dar admiratorii matelotului ar fi în stare să spună orice. 

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    Fix la cos
    transilvaniainvestments.ro
    IBC SOLAR
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    18 Sep. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9746
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
    Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    hipo.ro
    citiesoftomorrow.ro
    govnet.ro
    energyexpo.ro
    thediplomat.ro
    roenergy.eu
    notorium.ro
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    oaer.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb