FOTBAL ŞI CORUPŢIE Blatter şi Platini au fost trimişi pe tuşă pentru opt ani!

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 22 decembrie 2015

Blatter şi Platini au fost trimişi pe tuşă pentru opt ani!

Joseph Blatter (ultimul preşedinte ales al FIFA) şi Michel Platini (preşedintele UEFA) au fost suspendaţi de Comisia de Etică a UEFA pentru opt ani din viaţa sportivă. Practic, pentru omul care condus destinele fotbalului în ultimii 17 ani, Joseph Blatter, această decizie reprezintă o ieşire definitivă din fenomenul fotbalistic, având în vedere vârsta, 79 de ani. Ambi au anunţat că vor ataca decizia, atât la FIFA, cât şi la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Chiar dacă nu a epuizat toate căile de atac, Platini nu va mai putea să-şi depună candidatura pentru şefia FIFA, alegerile urmând să aibă loc pe 26 februarie 2016. Pentru lumea fotbalului semnalul dat de către autorităţile americane şi elveţiene, care au decis să cerceteze corupţia din acest sport, este cât se poate de clar. Există însă temerea că toate aceste decizii ale comisiilor FIFA, care vin pe bandă rulantă, au menirea să salveze "sistemul" sacrificând cei mai importanţi "pioni".

Văzut drept urmaşul lui Blatter, Michel Platini, unul dintre cei mai mari fotbalişti europeni ai ultimilor 50 de ani, are parte de o "pensionare" anticipată extrem de urâtă. De altfel, Platini a şi refuzat să se apere în faţa Comisiei de Etică, lăsând să se înţeleagă că, indiferent ce ar mai spune, a fost deja condamnat: "Am decis să nu vin în faţa dumneavoastră pentru a da explicaţii dintr-un singur motiv: sunt deja judecat, sunt deja condamnat. Nu eu o spun, ci dumneavoastră, sunt instanţele interne ale FIFA, sunt purtătorii voştri de cuvânt. Astfel, cazul meu este decis (...) Nu mai am încredere în instanţele disciplinare ale FIFA. Şi-au arătat parţialitatea, prejudecăţile, incapacitatea de a respecta confidenţialitatea, prezumţia de nevinovăţie şi dreptul la apărare". Platini a respins orice acuzaţie de corupţie în cazul primirii a 1,8 milioane de euro în 2011, din partea lui Joseph Blatter, pentru o activitate de consilier încheiată în 2002, activitate pentru care nu a existat niciun contract scris. Conform comunicatului Comisiei de Etică, Blatter nu a putut să demonstreze că a transferat banii către Platini în mod legal. Pe de altă parte, Platini a primit o amendă de 74.000 de euro, în timp ce Blatter va trebui să plătească 46.295 de euro. În prima fază, Joseph Blatter, Michel Platini şi secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, au fost suspendaţi din toate activităţile legate de sport, pe 7 octombrie 2015, pentru 90 de zile, de către Comisia de Etică a FIFA.

Şapte candidaţi se vor lupta pentru preşedinţia FIFA: Gianni Infantino, secretarul general al UEFA, şeicul Bin Ebraihm Al Khalifa, Tokyo Sexwale, Ali Bin Al Hussein, Jerome Champagne, David Nakhid şi Musa Bility. În actualul context, Gianni Infantino şi Ebrahim Al Khalifa sunt cotaţi cu cele mai mari şanse.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb