FOTE 2013, competiţia care ne poate introduce în circuitul sporturilor de iarnă

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 15 februarie 2013

FOTE 2013, competiţia care ne poate introduce în circuitul sporturilor de iarnă

Ceremonia de deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European va avea loc duminică, la Braşov. Aceasta este cea mai mare competiţie destinată sporturilor de iarnă găzduită de ţara noastră, fiind pentru prima oara când flacăra olimpică a fost aprinsă pentru un eveniment sportiv desfăşurat în România. La modul general, Festivalul Olimpic al Tineretului European este considerat cea mai importantă competiţie polisportivă după Jocurile Mondiale Universitare din 1981 şi oferă ţării noastre şansa să intre în circuitul internaţional al marilor competiţii sportive. Dincolo de controversele legate de întârzierea nepermisă a lucrărilor de infrastructură şi de unele costuri supradimensionate, în acest moment contează ca organizarea să fie ireproşabilă, să nu existe incidente, pentru ca în viitor să putem spera că vom mai primi şi alte competiţii importante. Ambiţiile legate de găzduirea unor meciuri ale Campionatului European din 2020 sau chiar a unei ediţii a Jocurilor Olimpice depind în mare măsură de felul în care se vor des-făşura lucrurile la FOTE 2013.

Primăria municipiului Braşov, împreună cu Comitetul de Organizare FOTE şi cu sprijinul Regiei Autonome de Transport Braşov, a anunţat că elevii şi studenţii bra-şoveni vor avea acces gratuit la com-petiţiile sportive. Pes-te 2.800 de elevi de la şcoliile şi liceele din Braşov, Predeal, Râşnov, Codlea, Zărneşti şi Moeciu vor beneficia de această facilitate. Totodată, studenţii Universităţii "Transilvania" Braşov şi-au exprimat interesul de a fi prezenţi la aceste competiţii. În acest sens, în colaboare cu Universitatea Transilvania, în aceste zile se întocmesc listele cu studenţii care vor să participe la manifestările FOTE. Participanţii vor fi cazaţi la Poiana Braşov, în "satul olim-pic" special amenajat, din care fac parte şase hoteluri. Com-petiţiile, opt la număr, vor fi găzduite de Braşov (hochei pe gheaţă), Poiana Braşov (patinaj artistic, patinaj viteză, schi alpin), Predeal (snowboard, schi fond), Cheile Grădiştei (biatlon), Râşnov (sărituri cu schiurile).

Pentru premierul Victor Ponta, competiţia este un adevărat "necaz" şi un bun prilej de răfuieli politice: "Duminică începe un eveniment foarte important - Festivalul Olimpic al Tineretului European la Braşov. Nu vreau să spunem foarte mult despre cine a făcut patinoarul cu banii pentru un stadion, despre cine ne-a băgat în necazul cu FOTE, după care nu a mai pus niciun leu în buget. Vreau să spunem că vicepremierul Oprea, ministrul Bănicioiu, doamna Tocală, domnul Morariu de la COSR au făcut posibil acest lucru. Nu e cazul să dăm răs-punsuri celor care au făcut tot ce au putut ca să se îmbogăţească de pe urma FOTE şi eventual să nu se ţină. Este un eveniment important pentru România şi o să rog şi toate celelalte autorităţi care au competenţe să sprijine desfăşurarea în bune condiţii".

Ceremonia de deschidere, care va avea loc pe 17 februarie la Braşov, de la ora 19.30, va fi transmisă în direct de Televiziunea Română. Spectacolul artistic va include jocuri de lasere şi lumini, dar şi două recitaluri susţinute de Inna şi trupa Sensor. Cu acest prilej va fi difuzat filmul de prezentare a traseului torţei olimpice din Grecia în România, iar drapelul olimpic va fi arborat pe stadion. Televiziunea publică va transmite live şi competiţiile din cadrul FOTE 2013.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb