France24: Numărul trei din Hamas a fost ucis de o operaţiune israeliană

A.F.
Internaţional / 19 martie

France24: Numărul trei din Hamas a fost ucis de o operaţiune israeliană

Israelul l-a ucis săptămâna trecută pe al treilea om la comandă al grupării militante Hamas, Marwan Issa, a anunţat luni Casa Albă, după ce Israelul a declarat anterior că acesta a fost ţinta unei lovituri aeriene în Gaza, dar nu a confirmat moartea sa, transmite France24.

Marwan Issa, în vârstă de 58 de ani, a fost mâna dreaptă a lui Deif până la moartea sa, la 11 martie 2024, într-un atac aerian israelian. Issa a fost o ţintă-cheie pentru Nili, o unitate specială înfiinţată de Shin Bet, serviciul de securitate internă al Israelului, şi de serviciul de informaţii Mossad pentru a-i depista pe membrii Hamas responsabili de atacurile din 7 octombrie. De la atacul transfrontalier mortal al Hamas din 7 octombrie 2023, autorităţile israeliene i-au vizat pe liderii de vârf ai grupării militante palestiniene, ucigându-l pe adjunctul Hamas Saleh al-Arouri aproape trei luni mai târziu într-un atac ţintit în Beirut, Liban. Într-o convorbire telefonică desfăşurată luni, preşedintele american Joe Biden i-a spus premierului israelian Binyamin Netanyahu că este profund îngrijorat de o ofensivă terestră planificată în Rafah, adăugând că o operaţiune în oraşul supraaglomerat din sudul Gaza ar fi o "greşeală". Forţele israeliene au lansat un alt raid luni dimineaţa devreme asupra spitalului Al-Shifa din nordul Gaza, unde zeci de mii de oameni s-au adăpostit. Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la acest raid, menţionând că "spitalele nu ar trebui să fie niciodată câmpuri de luptă".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Vitejii de la hamas se ascund in spitale iar apoi este vinovata armata israeliana fiindca ii ataca!Trebuie sa fii uman cu astia,ai si cu cine,daca se intampla invers si aveau posibilitatea,palestinienii ii radeau cu tot de pe suprafata pamantului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb