Francesco Starace a fost numit Preşedinte al SEforALL

J.P.
Miscellanea / 6 octombrie 2020

Francesco Starace a fost numit Preşedinte al SEforALL

Francesco Starace, CEO şi director general al Enel S.p.A., a fost numit Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Sustainable Energy for All (SEforALL), conform unui comunicat trimis redacţiei.

Elizabeth Cousens, vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al SEforALL şi preşedintele şi directorul executiv al Fundaţiei ONU, a declarat: "Francesco este un lider vizionar în domeniul energiei, cu experienţă îndelungată pe zona de sustenabilitate şi facilitarea accesului la energie pentru sute de milioane de oameni din întreaga lume. Este o alegere firească pentru acest rol important într-un moment atât de critic. Cu mandatul unic al SEforALL din partea ONU de a conduce acţiunile ODD 7 în conformitate cu Acordul de la Paris, leadershipul său poate ajuta organizaţia să înainteze pentru a ne atinge obiectivul privind accesul universal la energie."

În calitatea sa de preşedinte al Consiliului de Administraţie - principala funcţie executivă din organizaţie - Francesco Starace va juca un rol important în configurarea strategiei şi operaţiunilor organizaţiei, la cel mai înalt nivel. Actualmente, îndeplineşte şi rolul de membru în Consiliul Director al Compactului Global al ONU şi al Global Commission to End Energy Poverty. Anterior, a fost membru al fostului consiliu consultativ al SEforALL şi preşedinte al EurElectric, asociaţia europeană pentru industria electricităţii.

Francesco Starace, CEO şi director general al Enel, a declarat: "Energia trebuie să se afle la baza agendei globale, pentru a conduce lumea pe o cale sustenabilă, concentrându-ne atenţia şi eforturile pe sursele regenerabile şi eficienţa energetică, elemente esenţiale realizării obiectivelor privind accesul la energie şi protejarea climei. Sunt foarte mândru să mă alătur SEforALL şi să îi susţin eforturile privind tranziţia la o energie curată şi să lucrăm împreună în vederea îndeplinirii ODD 7. Principalul meu obiectiv în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie SEforALL va fi să cooperez cu jucătorii principali pentru a accelera schimbarea direcţiei spre o energie mai durabilă, modernă şi accesibilă tuturor. Am mare încredere în conducerea SEforALL şi în capacitatea sa de a face faţă provocărilor energetice şi de a sprijini dreptul fundamental la electricitate pentru toată lumea, la nivel global".

Anunţul vine după publicarea recentă de către SEforALL a unui nou plan de activitate pe trei ani pentru a ajuta la stimularea acţiunilor către o energie durabilă pentru dezvoltare şi tranziţie energetică.

Damilola Ogunbiyi, director executiv şi reprezentant special al secretarului general al ONU pentru iniţiativa "Energie durabilă pentru toţi" şi copreşedinte al UN-Energy, a declarat: "Prin acţiuni ambiţioase, putem realiza ODD 7 până în 2030, dar următorii câţiva ani sunt esenţiali pentru a creşte accesul la energie - în special în urma pandemiei COVID-19. Rolul conducerii SEforALL este esenţial în inocularea acestei viziuni şi sunt încântat să îl întâmpin pe Francesco Starace în noua sa calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie. Francesco aduce o experienţă incredibilă care poate ajuta SEforALL să realizeze o tranziţie energetică care este cu adevărat incluzivă, echitabilă şi nu lasă pe nimeni în urmă."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb