FRANŢA:  Reguli mai stricte pentru remuneraţia bancherilor

Ancuţa Stanciu
Ziarul BURSA #Internaţional / 26 august 2009

Reguli mai stricte pentru remuneraţia bancherilor

Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, a solicitat ieri bancherilor francezi reglementări mai stricte ale plăţilor acordate de instituţiile financiare, aşa cum a solicitat şi G20 (Grupul principalelor state industrializate şi emergente). Directorii generali ai BNP Paribas, Societe Generale şi ai altor bănci franceze se vor întâlni astăzi la Paris cu şeful statului francez pentru a discuta această problemă, ce va fi dezbătută şi în prima săptămână din septembrie, la summitul G20 din Statele Unite. Nicolas Sarkozy a discutat cu bancherii francezi şi suma pe care băncile o vor împrumuta micilor întreprinderi, pentru a stimula creşterea economiei.

Preşedintele Franţei împreună cu omologii săi din Marea Britanie şi SUA lucrează la adoptarea unor noi reguli pe plan mondial pentru remuneraţia bancherilor.

Christine Lagarde, ministrul francez de Finanţe, a declarat săptămâna trecută că va face presiuni asupra băncilor din Franţa şi a guvernelor G20 (Grupul principalelor state industrializate şi emergente), pentru reglementări mai stricte ale plăţilor acordate de instituţiile financiare. Din SUA şi Marea Britanie şi până în Franţa şi Germania, conducătorii politici denunţă de mai multe luni cultura bonusurilor excesive din mediul bancar, pe care o consideră a fi la originea crizei financiare actuale.

Preşedintele american, Barack Obama, de exemplu, vrea să limiteze la 500.000 de dolari remuneraţia anuală a directorilor de companii care au primit ajutorul statului, în timp ce premierul britanic Gordon Brown s-a angajat să pună capăt culturii bonusurilor pe termen scurt prin introducerea unui sistem care prevede ca un bancher să ramburseze bonusurile primite dacă se dovedeşte că deciziile sale au fost greşite. La summitul G20 din 2 aprilie de la Londra, principalii conducători mondiali au decis încadrarea remuneraţiilor conducătorilor de întreprinderi şi operatorilor de piaţă, hotărând ca bonusurile să nu mai fie acordate în cazul în care băncile sau întreprinderile au performanţe slabe. În cel mai dificil moment al crizei financiare, statul a ajutat băncile franceze, împrumutându-le 20 de miliarde euro la sfârşitul anului trecut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7871
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3453
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0070
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.2660

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb