Franţa se opune preluării grupului Carrefour de către Couche-Tard

S.B.
Internaţional / 14 ianuarie 2021

Franţa se opune preluării grupului Carrefour de către Couche-Tard

Guvernul francez se opune planurilor grupului canadian de distribuţie Alimentation Couche-Tard Inc. vizând preluarea rivalului francez Carrefour SA, ceea ce pune sub semnul întrebării această tranzacţie cu o valoare de aproximativ 20 de miliarde de dolari, informează Agerpres.

Ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire a declarat miercuri seară ca pandemia de COVID-19 a demonstrat importanţa controlului intern asupra aprovizionări cu alimente. În timpul izolării atât Carrefour cât şi alte grupuri de distribuţie s-au confruntat cu o creştere explozivă a cererii, în condiţiile în care consumatorii au golit pur şi simplu rafturile pentru unele produse.

"Din acest punct de vedere, ideea ca grupul Carrefour să fie preluat de un competitor străin, la prima vedere, nu sunt în favoarea unei astfel de tranzacţii", a spus Bruno Le Maire pentru postul de televiziune France 5. Le Maire a menţionat şi aspectele care ţin de şocurile de muncă drept un motiv pentru care se opune unei preluări, având în vedere că în Franţa Carrefour este un important angajator.

Lanţul canadian de magazine de proximitate Alimentation Couche-Tard Inc. a dezvăluit miercuri că analizează o posibilă preluare a grupului francez de distribuţie Carrefour SA, prezent şi pe piaţa din România. Couche-Tard a precizat că oferă 20 de euro pentru fiecare acţiune Carrefour, iar o posibilă preluare ar permite grupului canadian să îşi extindă prezenţa în Europa, unde grupul francez are peste 2.800 de supermarketuri şi 703 hypermarketuri, precum şi în America Latină, unde Carrefour are magazine în Argentina şi Brazilia.

Carrefour, companie care operează o gamă largă de magazine, de la mici magazine de proximitate până la hypermarketuri, are aproximativ 105.000 de angajaţi în Franţa, ceea ce face din posibila preluare a acestei companii un subiect sensibil pentru autorităţile de la Paris. Franţa s-a opus şi în trecut la preluarea companiilor sale de tip blue-chip de către firmele din străinătate. De exemplu, în 2005 politicienii francezi s-au opus la încercarea grupului american PepsiCo Inc. de a prelua Danone SA, iar mai recent achiziţionarea operaţiunilor din domeniul energetic ale Alstom SA de către grupul american General Electric Co. a fost aprobată numai cu condiţii stricte, potrivit Agerpres.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Da sunt de acord cu opunerea guvernului Francez

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7871
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3453
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0070
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.2660

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb