Frăţilă a obţinut suspendarea deciziei ce l-a scos din Consiliul de Supraveghere al SIF3

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 21 ianuarie 2020

Constantin Frăţilă

Constantin Frăţilă

"Este foarte clar că, începând cu data de 17 ianuarie, am dreptul să-mi exercit atribuţiile de membru în Consiliul de Supraveghere al SIF Transilvania", susţine Constantin Frăţilă

Constantin Frăţilă, acţionar important al SIF Transilvania (SIF3) a obţinut, în instanţă, suspendarea executării deciziei Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) prin care supraveghetorul pieţei noastre de capital i-a retras autorizarea din calitatea de membru în Consiliul de Supraveghere al SIF3, se arată într-un comunicat al SIF--ului din Braşov remis, astăzi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Fostul arbitru constănţean de fotbal fusese avizat în funcţia de membru al Consiliul de Supraveghere al SIF Transilvania în vara anului anului 2017, dar în septembrie 2018 supraveghetorul pieţei i-a retras autorizarea ca urmare a faptului că acţionarul SIF3 era urmărit penal.

În raportul remis astăzi către BVB, se mai menţionează că decizia Curţii de Apel Constanţa, privind hotărârea ASF din 2018, este suspendată până la soluţionarea definitivă a cererii privind anularea actului administrativ menţionat şi că este executorie.

Termenul recursului este de cinci zile de la comunicare şi poate fi depus la Curtea de Apel Constanţa, sub sancţiunea nulităţii.

În acest context, Constantin Frăţilă ne-a transmis solicitarea pe care înaintat-o către ASF, referitor la raportul publicat astăzi de SIF3, în care susţine că soluţia instanţei este fără echivoc şi produce efecte pentru toată lumea, inclusiv pentru SIF-ul din Braşov, începând cu data de 17 ianuarie 2020.

"Este foarte clar, atât pentru părţile implicate în dosarul juridic cât şi pentru ceilalţi că, începând cu data de 17 ianuarie, am dreptul să-mi exercit atribuţiile de membru în Consiliul de Supraveghere", se arată în document.

Constantin Frăţilă adaugă: Întrucât avizul 422/26.07.2017 (n.r. prin care a fost avizat în funcţia de membru în Consiliul SIF3) este în vigoare şi având în vedere Raportul Curent al emitentului SIF Transilvania, vă solicit să emiteţi un comunicat cu privire la această situaţie prin care să reamintiţi domnului

Mihai Fercală (n.r. preşedintele şi directorul general al SIF3) că avizul este în vigoare şi că sentinţa instanţei este EXECUTORIE neavând nicio relevanţă dacă faceţi sau nu recurs".

În document se mai menţionează: "Conform opiniei juridice a avocaţilor mei, nu trebuie să emiteţi nicio decizie ci doar să emiteţi acest comunicat şi să supravegheaţi punerea în executare a sentinţei instanţei. Totodată, prin nepunerea în executare a sentinţei şi urmare a tuturor documentelor de acceptare trimise de mine, Directoratul SIF Transilvania ar trebui sancţionat de către Autoritatea de Supraveghere"

În luna septembrie a anului trecut, SIF3 la cooptat pe Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor, ca membru provizoriu al Consiliului de Administraţia al societăţii din Braşov.

Recent, Mihai Fercală, Iulian Stan şi Ştefan Szitas au primit din partea Consiliului de Supraveghere al SIF-ului noi mandate de patru ani în directoratul societăţii, respectiv până în aprilie 2024.

Mihai Fercală şi Constantin Frăţilă se află în conflict de mulţi ani, aceştia acuzându-se de-a lungul timpului de diferite încălcări ale legii pieţei de capital.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Fercală și echipa lui de “specialiști” e in offside. Se vede cu ochiul liber, nu e nevoie de arbitraj video!

    Cine a citit azi raportul curent al Sif3 pe situl BVB, s-a convins pentru a “N”-a oară ce ii poate capul lui Fercala, acest mare Manager de aFIA, care dacă pierde la Asf, se duce in instanța si când pierde in instanța se duce la Asf...

    Ciurezu e mic copil pe lângă asta...

    Mare pacat ca ASF nu vrea sa vada ce fac dinozaurii de la SIF Transilvania.: o devoreaza. Se intrevede un nou episod dur de batalie Fratila-Fercala. De urmarit !

    ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb