Fuziunea dintre "Patria Bank" şi "Banca Comercială Carpatica", amânată

Andrei Stan
Piaţa de Capital / 18 ianuarie 2017

Fuziunea dintre "Patria Bank" şi "Banca Comercială Carpatica", amânată

Cererea băncilor de aprobare a fuziunii a fost respinsă de tribunal

Procesul de fuziune al "Băncii Comerciale Carpatica" (BCC) cu "Patria Bank" a fost amânat ulterior lunii februarie, deoarece Tribunalul Bucureşti a dat ieri un răspuns nefavorabil cererii băncilor de aprobare a fuziunii, potrivit unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti.

"Patria Bank" precizează: "Procesul de fuziune (...), care a primit aprobarea prealabilă a BNR încă din data de 29 noiembrie 2016, este în curs de finalizare. Procesul este unul complex şi implică mai multe planuri: planul comercial, planul operaţional, planul juridic şi planul de reglementare. În perioada care s-a scurs de la deciziile favorabile ale Adunărilor Generale ale Acţionarilor celor două bănci (în data de 5 octombrie 2016 pentru Banca Comercială Carpatica SA şi 8 noiembrie 2016 pentru Patria Bank SA) şi aprobării prealabile a Băncii Naţionale a Romaniei, s-au parcurs toate etapele comerciale, operaţionale şi de reglementare, realizarea demersurilor legale privind obţinerea aprobării fuziunii de către Tribunalul Municipiului Bucureşti fiind ultima etapă de îndeplinit".

În cadrul acestei ultime proceduri, Tribunalul Bucureşti a dat, ieri, un răspuns nefavorabil cererii băncilor de aprobare a fuziunii.

"Deşi suntem surprinşi de această decizie, considerând ca am depus toate eforturile (intern şi primind sprijin şi expertiză externă) pentru realizarea documentaţiei conform legii, suntem încrezători că în momentul în care vom cunoaşte motivele acestei hotărâri, vom identifica în cel mai scurt timp soluţiile potrivite pentru a finaliza această etapă formală a procesului de fuziune şi vom realiza fuziunea conform voinţei acţionariatului celor două bănci", se arată în comunicat.

"Patria Bank" anticipează că această hotărâre neaşteptată va determina o amânare de scurtă durată a termenului de finalizare a fuziunii, pentru o dată ulterioară începutului lunii februarie.

Bogdan Merfea, CEO al "Patria Bank" şi membru al Consiliului de Administraţie al "Băncii Carpatica", a declarat: "În ultimele şase luni, cele două bănci au facut eforturi semnificative pentru pregătirea acestei fuziuni şi suntem convinşi că în noua bancă rezultată în urma fuziunii, vom propune clienţilor noştri o ofertă atractivă de produse şi servicii, iar acţionarilor o performanţă financiară mult îmbunătăţită. Dorim să confirmăm clienţilor ambelor bănci, că această amânare intervenită în procesul de realizare a fuziunii nu va afecta operaţiunile celor două bănci în perioada imediat următoare şi că ne vom desfăşura activitatea în condiţii normale, de soliditate, oferind în continuare clienţilor servicii conform celor mai bune practici ale pieţei bancare".

La rândul său, Valentin Vancea, director executiv al "Băncii Comerciale Carpatica", a afirmat: "Din punct de vedere operaţional cele două bănci sunt pregătite să treacă la pasul următor, şi anume cel al implementării fuziunii, pe care îl dorim finalizat în cel mai scurt timp pentru a putea concentra ulterior toate eforturile organizaţiei în direcţia dezvoltării unui model de afaceri eficient".

Toate produsele, serviciile, condiţiile contractuale si condiţiile generale de afaceri aplicabile clienţilor se menţin în forma actuală până la data implementării fuziunii.

În primăvara anului 2016, "Patria Bank" a devenit acţionarul majoritar al "Băncii Comerciale Carpatica" (BCC), cu o deţinere de peste 64% din acţiunile BCC, aceasta din urmă devenind membră a Grupului Patria Bank care are ca acţionar majoritar fondul de investiţii "Emerging Europe Accession Fund" (EEAF). În urma fuziunii, noua bancă se va concentra pe segmentul de retail.

Acţiunile băncii rezultate din fuziune vor continua să fie listate la Bursa de Valori Bucureşti.

Proiectul de fuziune al Băncii Comerciale Carpatica cu Patria Bank a primit în data de 29 noiembrie 2016 aprobarea prealabilă din partea Băncii Naţionale a României, ceea ce a permis demararea formalităţilor finale de înregistrare a noii bănci şi derularea operaţiunilor necesare pentru integrarea efectivă.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ce fraieri sunt, auzi, inceputul lui februarie. Poate sfarsitul lui martie-aprilie, daca au noroc

    1. Sau deloc, mai stii?

    Am banii la banca asta da sunt detasat in strainatate.

    Nu stiu can pot reveni in tara.

    Daca faceau fuziunea nu-mi mai puteam folosi cardurile asa ca .... mai bine 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb