G20: Liderii UE trebuie să rezolve criza într-o săptămână

E.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 17 octombrie 2011

Miniştrii Finanţelor şi guvernatorii băncilor centrale din statele G20, reuniţi sâmbătă la Paris, au cerut Europei să prezinte, la summit-ul Uniunii Europene (UE) de la sfârşitul săptămânii viitoare, un plan complet, decisiv de rezolvare a crizei datoriilor de stat, care ameninţă economia globală, potrivit Reuters.

Liderii financiari ai Grupului celor mai mari 20 de economii ale lumii au arătat, la reuniunea pregătitoare de sâmbătă, că aşteaptă ca summit-ul Uniunii Europene de week-end-ul viitor să "abordeze decisiv problemele actuale, printr-un plan complet".

Francois Baroin, ministrul francez al Finanţelor, care a prezidat întâlnirea de sâmbătă de la Paris, a declarat că Germania şi Franţa, cele mai puternice ţări din UE, sunt pe cale să agreeze un plan de reducere a datoriilor Greciei, de împiedicare a contagiunii către alte ţări din zona euro şi de protejare a băncilor europene.

Comunicatul emis de liderii financiari ai G20 îndeamnă liderii europeni "să maximizeze impactul Fondului European de Stabilitate Financiară pentru a stopa contagiunea".

Oficialii europeni au arătat că cea mai probabilă variantă de utilizare a Fondului ar fi oferirea unor asigurări parţiale de pierdere, investitorilor care vor cumpăra obligaţiunile de stat emise de ţările cu probleme din zona euro, în încercarea de a stabiliza piaţa.

Eforturile reprezentanţilor marilor economii emergente de a creşte resursele Fondului Monetar Internaţional (FMI) au fost împiedicate de opoziţia Statelor Unite şi altor ţări dezvoltate, care au refocalizat discuţiile pe Europa.

Ţările G20 au adoptat, sâmbătă, un dispozitiv cuprinzător destinat să limiteze riscurile legate de instituţiile financiare de importanţă sistemică, potrivit Bloomberg. Lista băncilor şi instituţiilor financiare va fi publicată la Cannes, în timpul summitului G20 care urmează să aibă loc pe 3 şi 4 noiembrie, potrivit ministrului francez de finanţe François Baroin.

Aceste noi norme prevăd fonduri proprii şi mai ridicate pentru marile bănci, întrucât o eventuală incapacitate a lor ar avea repercusiuni asupra întregului sistem financiar mondial. Ele vor avea un impact "modest" asupra economiei şi sunt chiar benefice, au asigurat în această săptămână autorităţile de reglementare, la originea aces­tor dispoziţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb