Gabriel Attal: UE s-a născut mulţumită Franţei, ea nu trebuie să moară din cauza Franţei

A.F.
Politică / 7 iunie

Gabriel Attal: UE s-a născut mulţumită Franţei, ea nu trebuie să moară din cauza Franţei

"Uniunea Europeană s-a născut mulţumită Franţei, ea nu trebuie să moară din cauza Franţei", unde extrema dreaptă este creditată ca victorioasă în alegerile europene de duminică, a declarat joi la postul France 2 premierul Gabriel Attal, în marja ceremoniilor marcării a 80 de ani de la Debarcarea din Normandia, relatează AFP.

"Acesta este mesajul care va fi transmis de Franţa, dacă Franţa ar trimite primul batalion de deputaţi de extremă drepta anti-UE în Parlamentul European (PE)", a declarat premierul francez la Utah Beach.

"Nu vreau ca faţa Franţei în UE să treacă de la faţa (fostei preşedinte a PE) Simone Veil la cea a lui Marine Le Pen", şefa deputaţilor Partidului Rassemblement national (RN, extremă dreapta), a subliniat el.

"Ceea ce a împiedicat ceea ce este mai rău să revină în toţi aceşti ani în Franţa este UE. Pentru că lecţia a ceea ce s-a jucat aici, pe plajele Debarcării este că unitatea face forţa", a continuat şleful Guvernului francez.

Gabriel Attal a evocat în acest context susţinerea Ucrainei de către UE.

"O facem oentru că ei se bat pentru valorile pe care noi le apărăm, libertatea, democraţia, valori pentru care persoane care nu erau franceze, nişte tineri, au venit să se bată pentru noi aici" în 1944, a subliniat el.

Referitor la trimiterea unor militari francezi în Ucraina, el a dat asigurări că Franţa "nu are un plan de acest fel", însă a reiterat că trimiterea unor instructori francezi pe teritoriul ucrainean este o problemă care "nu este tabu".

"Există un mijloc simplu ca acest război să se oprească. Este ca Rusia să-şi retragă trupele" pe care le-a trimis în Ucraina în februarie 2022, pentru că "de escaladare ruşii sunt cei care sunt responsabili", a completat el.

Gabriel Attal a criticat lista Free Palestine a Partidului Uniunea Democraţilor Musulmani din Franţa (UDMF), "care îndeamnă la ură, care apelează la eradicarea unui stat, Israelul, care neagă existenţa acestuia" şi a deplâns faptul că Partidul "La France insoumise (LFI), Nupes (...) poartă azi acest discurs".

Gabriel Attal a catalogat "un pic anecdotice" criticile opoziţiei cu privire la intervenţia sa surpriză, luni, la Radio France, în susţinerea candidatei majorităţii Valerie Hayer.

Adversarii săi acuză Executivul de acapararea presei cu trei zile înainte de alegerile europene, în contextul în care Emmanuel Macron urmează să se exprime foi seara la mai multe posturi.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Perceptia lumii prin ochii lui Attal e puternic deformata. Daca dreapta, extrema dreapta sau extrema unita va castiga alkegerile , asta insemna democratie fie ca lui Attal ii pica bine fie ca nu.

    1. Perceptia lui este perfecta si intra-devar, in Franta este democratie si poate castiga oricine alegerile, spre deosebire de tarile idolilor tai, Rusia si Belarus, unde castiga cine vrea nomencatura.

      Iti place libertatea, dar o subminezi si ai ales sa fii sclav in loc de om liber.

      In Franta, poporul este liber, in Rusia poporul este sub ocupatie. 

      ca sa plateasca taxe si impozite pentru ca sa cresca natalitaea emigrantilor musulmani care nu muncesc, dar au bani pentru mii de moschei...!!!

    Să sperăm că Batal - premierul gay declarat al Franței - are ținută corespunzătoare pe Utah Beach. Un slip ceva acolo. Să nu-i intre nisipul unde nu trebuie. :)

    1. Ce treaba ai tu cu slipul altuia?

      Esti obsedat de slipuri? 

      Este problema fiecaruia ce face cu slipul lui.

      Sunt mai bune slipurile rusesti murdare din traseele Ucrainei invadate? 

      Important e să fie slip. Batal preferă nudismul :)

      ...

      pasarea malai viseaza

    au mari probleme cu emigrantii in Franta. de-asta cred ca aleg extrema dreapta. dar nu cred ca-s putlerisi ca orban, sau aur-soso

    si meloni e tot extrema dreapta, dar e pro EU.  

    Sunt mari probleme in occidentul "democratic",

    cand vin alegerile si oamenii au sansa sa schimbe

    politicienii vanduti,care nu apara interesele Europei 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb