Garanti BBVA a direcţionat peste 500.000 de euro în proiecte de mediu prin parteneriatul său de 14 ani cu WWF-România

R.S.
Bănci-Asigurări / 2 septembrie

Garanti BBVA a direcţionat peste 500.000 de euro în proiecte de mediu prin parteneriatul său de 14 ani cu WWF-România

Garanti BBVA sărbătoreşte anul acesta 14 ani de parteneriat cu WWF-România (Fondul Mondial pentru Natură), perioadă în care a direcţionat peste 500.000 de euro pentru susţinerea diverselor proiecte de protecţie a mediului, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, colaborarea dintre Garanti BBVA şi WWF-România, care a început în 2010, odată cu lansarea cardului WWF Bonus Card, a permis deţinătorilor de carduri să direcţioneze 0,3% din achiziţiile lor către proiectele WWF. Prin această iniţiativă, banca a contribuit cu peste 500.000 de euro la acţiuni esenţiale derulate de WWF pentru conservarea mediului în Munţii Carpaţi şi de-a lungul Dunării, sprijinind, de asemenea, dezvoltarea durabilă a comunităţilor locale.

"La Garanti BBVA, credem cu tărie că acţiunile orientate spre protecţia mediului sunt esenţiale, deoarece contribuie la dezvoltarea comunităţilor şi promovează un mediu durabil şi etic. Suntem mândri de realizările noastre comune cu WWF-România din ultimii 14 ani şi de implicarea noastră în sprijinirea iniţiativelor care au un impact real asupra comunităţilor şi mediului", a declarat Virginia Oţel - Communication Leader Garanti BBVA România.

"Prin parteneriatul nostru pe termen lung cu WWF şi WWF Bonus Card, ne propunem să ne implicăm atât clienţii, cât şi întreaga comunitate în eforturile noastre colective de a conserva habitatele naturale şi de a construi un viitor mai sustenabil. WWF Bonus Card rămâne un produs de interes pentru români, iar noi vom continua să alocăm fonduri semnificative pentru a susţine proiectele care promovează un viitor mai bun pentru generaţiile viitoare", a declarat Emre Unal - Director Carduri Garanti BBVA România, se menţionează în comunicat.

Fondurile alocate au permis WWF-România să desfăşoare o serie de proiecte de impact, inclusiv:

Îmbunătăţirea Codului Silvic: Iniţiative menite să combată tăierile ilegale şi să reducă defrişările.

Campusul WeWilder: Contribuţia la dezvoltarea durabilă a comunităţii Armeniş.

Primul BearSmart City: Implementarea de soluţii inteligente pentru a promova coexistenţa paşnică între oameni şi urşi.

Reintroducerea zimbrilor: Susţinerea programelor de reintroducere şi reproducere în captivitate în colaborare cu Rewilding Europe.

Reconstrucţie ecologică în Delta Dunării: Monitorizarea şi susţinerea proiectului de reconstrucţie ecologică din Mahmudia, judeţul Tulcea, iniţiat de WWF în 2012.

"Garanti BBVA a fost alături de noi încă din primii ani de activitate în România. Apreciem foarte mult încrederea pe care ne-a acordat-o, iar colaborarea noastră demonstrează interesul nostru comun pentru conservarea naturii şi crearea unui viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura. Sprijinul lor s-a concretizat în implementarea cu succes a numeroase proiecte de conservare cu rezultate tangibile, atât pentru comunităţile locale în care operăm, cât şi pentru biodiversitate", a declarat Orieta Hulea, Director General WWF-România.

Garanti BBVA rămâne dedicată continuării parteneriatelor şi acţiunilor responsabile în anii următori, contribuind la protecţia mediului şi la dezvoltarea durabilă a comunităţilor locale. Banca va continua să sprijine iniţiativele care aduc un impact pozitiv asupra societăţii şi mediului, consolidându-şi astfel rolul de partener de încredere în eforturile de a crea un viitor sustenabil.

*

Despre Garanti BBVA

Garanti BBVA face parte din Grupul Garanti BBVA România, alături de Garanti BBVA Leasing, Garanti BBVA Credite de Consum şi Garanti BBVA Fleet Management, care completează oferta băncii cu produse specifice de leasing, servicii de management de flote şi credite de consum. În 2023, banca a sărbătorit 25 de ani de prezenţă activă în sistemul bancar românesc, se precizează în comunicat.

Garanti BBVA România este deţinută de Garanti BBVA, a doua cea mai mare bancă privată din Turcia după mărimea activelor consolidate. Grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) este acţionarul majoritar al Garanti BBVA.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4950
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2900
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9032
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.1841

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb