"General Motors" retrage de pe piaţă 2,1 milioane de autoturisme

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 27 aprilie 2005

Reparaţiile ar putea costa compania zeci de milioane de dolari, în condiţiile în care aceasta a raportat pierderi de peste un miliard de dolari în primul trimestru

Constructorul auto american "General Motors" (GM) retrage de pe piaţă peste două milioane de autovehicule, după ce, anul trecut, a fost lider al re-chemărilor în service a autoturismelor comercializate. La începutul săptămînii în curs, compania a anunţat că sînt vizate mai multe modele, fabricate în perioade diferite. Cele mai multe dintre acestea (1,5 milioa-ne de vehicule) sînt suspectate că au probleme cu centurile de siguranţă, care nu sînt bine poziţionate, iar în cazul unor accidente pot cauza rănirea celui care le poartă. Retragerea vizează modelele Chevrolet Silverado Crew Cab, Suburban, Tahoe şi Avalanche; Cadillac Escalade, Escalade ESV şi Escalade EXT; GMC Sierra Crew Cab, Yukon şi Yukon XL; Hummer H2, fabricate în anii 2003-2005. Oficialii GM spun că au descoperit problema cu centurile de siguranţă în timpul efectuării unor teste. Totodată, ei susţin că nici un deţinător de autoturisme GM nu a depus vreo plîngere referitoare la centura de siguranţă şi nici nu au fost raportate vătămări.

Situaţia ridică mari probleme producătorului auto american, care, săptămîna trecută, a anunţat pierderi de 1,1 miliarde de dolari pentru primul trimes-tru din 2005. Notificarea clienţilor vizaţi şi reparaţiile vehiculelor ar putea costa compania GM zeci de milioane de dolari.

GM mai anunţă că retrage de pe piaţă modelele Chevrolet Suburban şi Yukon XL, fabricate în anii 2000-2001, care ar putea avea probleme cu alimentarea cu combustibili. Acestea generează greutăţi la pornirea autovehiculului, scurgeri de combustibili sau o determinare inadecvată a nivelului benzinei, respectiv al motorinei. Retragerea priveşte 332.202 de vehicule.

Totodată, la modelele Chevy Silverado produse în perioada 1999-2002 şi GMC Sierra din anii 2001-2004, pot apărea deficienţe ale frînei de mînă, care pot să facă vehiculul să pornească în timp ce e parcat. În acest caz, retragerea priveşte 142.585 de autoturis-me. GM mai cheamă în service 69.037 modele Buick Lacrosse şi Buick Allure fabricate în 2005 şi comercializate doar în Canada, 38.078 autoturisme Buick Rendezvous şi Pontiac Aztek SUV, fabricate în 2004, respectiv 22.115 Saturn L Series din anii 2002-2004.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb