GEORGE LAZĂR, PREFECTUL JUDEŢULUI NEAMŢ: "Secţia care a ars a fost mutată de la etajul 3 la etajul 2, fără să existe nici măcar notificare la DSP"

A.B.
Miscellanea / 15 noiembrie 2020

"Secţia care a ars a fost mutată de la etajul 3 la etajul 2, fără să existe nici măcar notificare la DSP"

Prefectul judeţulu Neamţ, George Lazăr, a declarat la Digi 24, că Spitalul Judeţean Neamţ - unde un incendiu s-a solat cu moartea a zece persoane - a greşit pentru că a mutat secţia ATI de la etajul 3 la etajul 2 fără vreo aprobare din partea Direcţiei de Sănătate Publică, transmite News.ro.

"Secţia care a ars a fost mutată de la etajul 3 la etajul 2, fără să existe nici măcar notificare la DSP. Cu toate că era o modificare a structurii, nu s-a făcut adresa la DSP, era obligatoriu ca spitalul să facă acest lucru", a declarat prefectul de Neamţ, George Lazăr.

"La etajul 2 s-au făcut în ultimele zile lucrări în regie proprie pentru a mari capacitatea secţiei de ATI, care până acum funcţiona la un etaj mai sus. E doar o teorie, o supoziţie, încă nu a fost confirmată, că această mutare nu a respectat cadrul legal şi nu au fost verificări din partea celor care aveau competenţă şi răspundeau tehnic pentru această modificare. Specialiştii de la ISU, parchetul, poliţiştii, criminalistii trebuie să stabilească date concrete în urmă anchetei. Acum sunt nişte date care se desprind din discuţiile avute cu cadrele medicale şi cei de la ISU. A fost un fel de "hei-rup" de a muta secţia de la etajul 3 la etajul 2, efectuând lucrări pe cont propriu. Spitalul a greşit că a făcut lucrările fără aprobare", a conchis prefectul, la Digi 24.

Zece pacienţi au decedat şi şapte persoane, inclusiv un medic, sunt în stare gravă în urma incendiului izbucnit sâmbătă la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ.

Şeful IGSU Dan Paul Iamandi a declarat duminică noaptea că a dispus crearea a două comisii vizând incendiul de la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ soldat cu moartea a zece persoane. Una dintre comisii va determina cauza probabilă a incendiului, iar cea de a doua va verifica respectarea condiţiilor de autorizare, frespectiv dacă în ultima perioadă s-au făcut modificări care impuneau solicitarea unei autorizaţii de la ISU. La rândul său, premierul Ludovic Orban a susţinut că, din declaraţiile făcute în urmă cu câteva zile de managerul spitalului se ştie că erau prevăzute lucrări de instalaţii pentru mărirea numărului de paturi la ATI.

"Din declaraţiile managerului spitalului făcute cu câteva zile înainte, se ştie că au fost prevăzute nişte lucrări de instalaţii care au fost prezentate ca fiind destinate creşterii numărului de paturi la Terapie Intensivă. De asemenea, există informaţii privitoare la mutarea de la et 3 la etajul 2 a pacienţilor de la Terapie Intensivă. Nu ne hazardăm să dăm niciun fel de interpretare", a subliniat prim-ministrul.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Trebuie văzut daca a fost inițiativa managerului de acolo sau a făcut Nelu Tătaru presiuni să se mai îngrămădească niste paturi ATI in spitalul respectiv.

    Vinovații să plătească, corupția ucide !!! Demisia ... Orban, Guvernu lu Iohannis demisia..!! 

    1. Managerul de spital este om de casa al PSD. Primar PSD, manager de spital PSD.

      Fă-ți și tu lucrări pe cont propriu și mută-te într-o camera cu toate aparatele de băgat în priză într-una singură plus aeroterme sau calorifere electrice și sigur turcu plătește dacă ți se încing ție cablurile din pereți iau foc și ard instant dacă nu respecți legea... lui Ohm, kirkoff, joule,... Că toți zugravii cu jula sunt și electricieni, mai nou și tu... procurorul p lii

      Si ceilalti 8-9 de unde au fost postacilor

      A fost numit de tataru,0pana acum 3 luni a fost primar la Roman din partea penele,demisia guvernului meu in frunte cu iohanis

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb