George Simion: "România s-a alăturat unui grup de 9 ţări din UE care cer să se renunţe la dreptul de veto"

S.B.
Politică / 29 mai 2023

George Simion: "România s-a alăturat unui grup de 9 ţări din UE care cer să se renunţe la dreptul de veto"

Preşedintele AUR, George Simion, a declarat luni că România s-a alăturat unui grup de 9 ţări de la nivelul Uniunii Europene care cer să se renunţe, când vine vorba de politică externă, la dreptul de veto, fără să facă o consultare publică pe acest subiect, informează Agerpres.

"Un subiect despre care vrem să vorbim este felul în care, pe neanunţate, România s-a alăturat unui grup de 9 ţări de la nivelul Uniunii Europene care cer să schimbe felul în care funcţionează UE şi să se renunţe, când vine vorba de politică externă, la dreptul de veto. Nici ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, nici Klaus Iohannis nu au făcut în vreun fel public această intenţie şi, practic, au subminat puterea poporului. Nu e posibil să iei asemenea decizii fără să faci o consultare publică, fără să anunţi măcar, fără să ieşi într-o conferinţă de presă", a spus Simion într-o conferinţă de presă la Palatul Parlamentului.

Europarlamentarul Cristian Terheş a cerut ministrului de Externe să retragă "această susţinere publică pe care a făcut-o cu privire la renunţarea României la exercitarea dreptului de veto".

"Vrem să atragem atenţia acestei renunţări în nume unilateral, cel puţin enunţată în momentul de faţă de către ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a dreptului de veto al României pe chestiuni ce ţin la nivelul UE de securitate şi de politică externă. Am auzit pe mulţi comentatori şi părerologi că România este de acord să renunţe la dreptul de veto pentru că dacă am renunţa la dreptul de veto am intra în Schengen. Mai mare prostie decât asta nu s-a mai auzit. (...) De foarte multe ori România a fost nedreptăţită la nivel european, absolut fiecare decizie care se ia acolo este deseori împotriva naţiunilor Europei şi împotriva naţiunii române, dar cine te opreşte pe tine, preşedinte şi reprezentant al statului român, să îţi exerciţi acest drept de veto pe care îl ai şi să dai la schimb şi să ceri la schimb?", a spus Terheş.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Pai Simion nu citeste, nu se informeaza sau se face ca nu stie, dezinformeaza clar. Stiam despre acest lucru de ceva timp, pozitia Romaniei este clara de mult si nu are legatura cu vreo conditie pusa de alta tara. De altfel, Austria, singura care se opune intrarii in Schengen, nu este printre aceste tari, care sunt, pe langa Romania: Belgia, Finlanda, Franta, Germania, Italia, Luxemburg, Tarile de Jos, Slovenia si Spania. Dreptul de veto al unei tari poate paraliza decizia intregului bloc, si acest lucru poate duce la daune. Vezi pozitia Ungariei contrara celorlalte tari si interesului european ca bloc.

    1. Care bloc? La ce scară și apartament?

      Ne îndreptăm spre nicăieri. La modul aberant în care se iau decizii în UE de birocrații dictatori aberanti pe care nu i-a ales nimeni, să nu ne mire că această cosmelie ajunsă slugă la americani se va duce de râpă.

      Păcat. Ideea fondării UE a fost generoasă și uite unde s-a ajuns. 

    Daca tarile "MICI'' pierd dreptul la VETO,devin colonii si POLITIC ,

    asa ca cine e pentru renuntarea la VETO = TRADATOR DE TARA 

    Am ajuns mai rau decat o colonie… Votam AUR…

    1. Dacă asta e cea mai buna oferta, DA

      Ti se pare ca nenea asta are bagajul necesar de cultura si cunostinte ca sa faca politica externa? Acolo nu merge cu populisme.... Din lac in put!

      Dar fratele meu drag,

      spune un singur politician care are in ultimii 30 de ani care are/a avut

      "bagajul necesar de cultura si cunostinte ca sa faca politica externa" 

      Iar astia din ultimii ani sunt prosti, lenesi si/sau tradatori(la alegerea lor).

      Suntem de mult în puț.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb