George Simion: "Toate acordurile privind exploatarea resurselor naturale ale solului şi subsolului trebuie reanalizate"

F.D.
Miscellanea / 21 decembrie 2023

George Simion: "Toate acordurile privind exploatarea resurselor naturale ale solului şi subsolului trebuie reanalizate"

Preşedintele AUR, George Simion, a declarat joi, într-o conferinţă de presă la Craiova, că toate acordurile acorduri României privind exploatarea resurselor naturale ale solului şi subsolului trebuie reanalizate, pentru că România are bogăţii de care piaţa globală are nevoie, însă trebuie exploatate în interesul cetăţenilor români, relatează Agerpres.

"Dacă vorbim de felul în care este exploatat ţiţeiul în România şi sondele pentru care în acest moment austriecii de la OMV plătesc nişte redevenţe mult prea mici, actualul Guvern exact în ultima şedinţă de Guvern a prelungit licenţele de exploatare până în 2042. Licenţele erau valabile până în 2027. Nu înţeleg graba. Probabil au văzut şi ei sondajele reale de opinie şi s-au gândit: 'se schimbă guvernarea, hai să fim asiguraţi'. Specialiştii noştri au analizat felul în care sunt date în subexploatare acele sonde şi acele zăcăminte care nu sunt foarte generoase din punct de vedere al ţiţeiului şi cred că nu respectă nici acordul de exploatare domnii de la OMV. Toate aceste acorduri privind exploatarea resurselor naturale ale solului şi subsolului vor fi reanalizate", a afirmat Simion, în conferinţa de presă.

Acesta a mai afirmat că România trebuie să exploateze resursele, inclusiv aurul de la Roşia Montană, dar prin metode convenţionale şi nu de către "alţii, care să lase prăpăd în spate"

"În piaţa globală este nevoie şi de alte bogăţii pe care România le are. Avem în judeţul Gorj, de exemplu, grafit la Baia de Fier. Aceste resurse trebuie exploatate, după cum trebuie exploatat prin metode convenţionale şi aurul de la Roşia Montană, dar trebuie exploatate în interesul cetăţenilor români, nu de alţii şi nu lăsând prăpăd în spate. Ţara noastră are din resurse interne petrol pentru jumătate din necesar, doar că îl scot alţii, îl duc spre rafinare la Borealis şi Doljchimul este închis, Arpechimul este închis", a mai afirmat preşedintele AUR.

Opinia Cititorului ( 30 )

  1. UN politruc ce in viata lui n-a lucrat nimic da nimic.

    1. Bine ca ai lucrat tu si au lucrat cei care conduc tara!...

      ...

      Sa conduci o gogoserie si sa conduci tara,

      este mult mai bine ??

      hai fa fim mai seriosi 

      Împins de la spate de alte servicii .O noua momeala pentru acest popor

    Nu poti exploata resursele tariii decit cu tehnologie occidentala .Chestia cu ”Hei rup , hei rup ”a mai fost .Simion se cam incurca atunci cind e vorba de legislatie europeana si de economie .Suntem parte a unui intreg si nu putem exploata decit ceea ce intregul decide el avind in portofoliu cunoasterea .O declaratie politica penibila . Romania a fost extrem de desteapta si a conservat toate zacamintele importante .Am consumat gazu rusilor care habar nu aveau cit s-a vindut ,cui s-a vindut si cit s-a platit timp de zeci de ani .Coruptia era extrem de mare si primii profitori erau ucrainienii .Prin Ucraina treceau toate conductele catre Germania si intreaga Europa .Pierderile din retea ajungeau dublu fata de exportul contabilizat .Banii se duceau in alte buzunare .

    1. ai vorbit ca un propagandist de partid . cu putin interes si informatii ai fi aflat ca la Ploiesti am avut un institut de petrol si gaze unde veneau studenti din toata lumea sa invete printre altele extractia . scoala nu ti-a placut , dar propaganda este mai usoara .

    Petrolul din Romania se exploateaza de vreo 100 de ani. mai avem zacaminte descoperite(de petrom) pt aprox 10 ani. normal ca nu mai sunt asa de usor de scos la suprafata ca la inceput. am vazut ca taxele s-au pus dupa cat de dificil sunt de exploatat zacamintele respective(pe fiecare sonda in parte, alte cote de redevente). in ideea ca trebuie sa castige si petrom ceva.

    dar e simplu sa faci gargara cu apa rece cand tu nici macar nu ai voturile sa faci o majoritate.

    si apoi scade petrom 3% la bursa azi, ma mir ca n-a bagat-o si pe aia cu nationalizarea, ca sa puna chiar capac si cruce la piata de actiuni. un gargarist care cauta si el ceva spaga de la petrom , asta e impresia mea. 

    1. Costul de extractie al petrolului e de 4-5 ori mai mic decat pretul cu care vinde petrom acest petrol.ghici cine plateste diferenta?

      Idem la gaz.

      In cazul tau si a altora se potrivesc perfect vorbele lui Brancusi la intoarcerea in tara: v-am lasat saraci si prosti,v-am gasit si mai saraci si mai prosti. 

    Simioane, pentru cultura ta generală, și politică, Doljchimul nu este închis. El nu mai există. A fost închis în 2010,când tu aveai 24 de ani și te băteai cu jandarmii la meciurile de fotbal. Pe amplasamentul fostului combinat chimic urmează a fi construită o centrală fotovoltaică

    Bați câmpii, ca de obicei ! 

    1. Mai ce logic esti....A fi inchis normal ca inseamna ca nu mai exista! Le ai cu logica, tu bati campii!

    in ce sens?!

    ca daca aderam la UE si moneda…. = federalizare… 

    si ordinele vin din alte directii…. 

    s c c r e t 

    AUR = Cal Troian PSD!

    s c c r e t 

    1. Poți să mai zici o dată. Bravo!

      Se vede din cosmos  

      ...

      ambele sunt partide sociale , si protectioniste, ambele sunt cu "nu ne vindem tara", si contra multinationalelor care "ne fura". psd ul spune ca sunt pro eu dar in realitate ciolacu poate ca e dar dragnea sau iliescu sigur n-au fost. ci mai degraba pro urss, mai draga. ca si aur.

      de-asta trec foarte usor psd istii la aur si invers.

      ...

    Daca ajung ăștia la putere trecem la epoca anterioară,ai îngust la minte ,nu vede că fără UE suntem în urma rău......din păcate acești politicieni au viziunea coreei de Nord.Noi suntem cei mai buni,viteji,deștepți,bogați și restul vreau sa ne fure....du-te la putin că te potrivești la gândire și viziune cu el

    1. Un,, maidanez,, care nu înțelege ca fără U E și NATO eram o tara primitivă bună pt baroni din politica și cu grupuri mafiote care sunt partidele noastre politice cred sunt infestate cu amante, curve, analfabeți de drept și funcționali și interlopi și smardoi.

      Vz cazul din parlament.

      As ca să spunem mrs ca f parte din U E și NATO 

    Vina voastră este căi dă-ți importanta la acest individ

    1. ...

      Oare de ce aleg unii să grăiască , când tocmai atunci ar trebui să-și țină fleanca?

    Mai răsfirați, mai răsfirați, draci neomarxiști, nu toți odată! Se poate?

    1. Ce nu fac neomarxiștii ptr. un banut in plus

    Daca licentele de exploatare petrol/gaz sunt deja prelungite pana in 2042, nu are simiones ce sa mai faca, decat sa spuna minciuni electorale.

    cum e si aia cu "sondajele reale".  

    "De la fiecare după posibilități, fiecăruia după nevoi." Prima parte s-a realizat deja, pentru partea a doua așteptăm oferta de vânzare pentru pachetul majoritar al României fără de care nu putem întra în Schengen. Studii științifice au arătat că bogății nu sunt fericiți. Așa se explică datele Eurostat prin care România se află în topul țărilor cu cei mai fericiți cetățeni pentru că nu mai avem mare lucru de dat.Cu cât vom vinde mai repede ce-a mai rămas cu atât vom fi mai bucuroși. Noi și curcile....evident.

    O sa scoată el petrol și alte zăcăminte din pământul tarii noastre și după scoatere o sa umple magazia și se apuca de împărțit cu găleată la toți romanii, DACI, CA TOȚI MERITAM CA SUNTEM DIN TARA ASTA, PE URMA O SA TAIE PĂDURE ȘI O S-O ÎMPARTĂ EL ASA CUM ȘTIE, APA LA FEL, NU MAI PLĂTIM CA NI SE CUVINE, MERSU CU TRAMVAIU TROLEU METROU ETC.

    CANDA VA FI VORBA SA MUNCEASCĂ UNU CORECT EL SA FIE ALA CA AL LE SCOTE ȘI LE FACE. BA NU MAI SCRIU NIMIC CA MOR.

    DE RAS 

    Evident izmenele Psd Pnl tremura...dar baietii astia au nevoie de o sansa la urmatoarele alegeri..si vor avea...cred ca e timpul sa lasam opincarii sa intre peste acesti Arendasi ai neamului romanesc....

    Pă iei măăă....VOTEZ AUR! 

    1. Eu zic sa te mai gandesti

    Și Venezuela a tot reanalizat !!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb