Grupul PPE solicită o urgent o dezbatere privind tratamentul incorect la care a fost supusă România în cadrul procedurii de extindere a spaţiului Schengen, transmite Europarlamentarul Gheorghe falcă, într-un comunicat de presă transmis redacţiei.
"Liderii celor trei grupuri politice majore din Parlament (PPE, socialiştii şi Renew) au agreat să solicite urgent o dezbatere privind tratamentul incorect la care a fost supusă România în cadrul procedurii de extindere a spaţiului Schengen. Sunt convins că şi de această dată Parlamentul European va acţiona unit de partea României", a declarat Gheorghe Falcă.
Potrivit sursei citate, la nivelul comisiilor sunt pe ordinea de zi dezbateri şi voturi importante:
-prin Comisia pentru transport şi turism (TRAN), politicienii vin în plen cu dezbatere şi vot asupra planului de acţiune pentru dezvoltarea transportului feroviar transfrontalier de călători pe distanţe lungi, ca alternativă la avion.
-în Comisia pentru industrie, cercetare şi energie (ITRE) am lucrat la trei directive europene care vor fi dezbătute mâine şi vor fi votate miercuri: Directiva privind energia din surse regenerabile, Directiva privind performanţa energetică a clădirilor şi Directiva privind eficienţa energetică.
-o altă comisie din care face parte europarlamentarul Falcă, cea petru petiţii (PETI) va prezenta raportul privind rezultatele deliberărilor asupra petiţiilor primite în 2021, care va fi supus şi el votului în plen.
-tot ca urmare a muncii în comisia TRAN, se va supune la vot un Raport referitor la propunerea de regulament al Parlamentului European şi al Consiliului privind abrogarea Regulamentului (CEE) nr. 1108/70 al Consiliului de introducere a unui sistem de înregistrare contabilă a cheltuielilor aferente infrastructurilor de transport feroviar, rutier şi pe căi navigabile interioare şi a Regulamentului (CE) nr. 851/2006 al Comisiei de precizare a posturilor care se vor înscrie la diferite poziţii din situaţia contabilă, prezentate în anexa I la Regulamentul (CEE) nr. 1108/70 al Consiliului.
-de asemenea, se va vota un Raport referitor la propunerea de regulament al Consiliului privind aplicarea articolelor 93, 107 şi 108 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene anumitor categorii de ajutoare de stat în sectorul transportului feroviar, al transportului pe căile navigabile interioare şi al transportului multimodal.
-marţi, printre numeroasele dosare supuse votului, avem Raportul referitor la propunerea de regulament al Consiliului privind modificarea Regulamentului (UE) nr. 389/2012 în ceea ce priveşte schimbul de informaţii păstrate în registrele electronice în legătură cu operatorii economici care deplasează produse accizabile între statele membre în scopuri comerciale
-tot marţi, se votează raportul referitor la propunerea de regulament al Consiliului privind aplicarea articolelor 93, 107 şi 108 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene anumitor categorii de ajutoare de stat în sectorul transportului feroviar, al transportului pe căile navigabile interioare şi al transportului multimodal dar şi o Propunere de rezoluţie privind Decalajul digital: diferenţele sociale create de digitalizare.
-un alt raport important, supus votului, este cel referitor la o viziune pe termen lung pentru zonele rurale din UE - denumit Către zone rurale mai puternice, conectate, reziliente şi prospere până în 2040.
-miercuri de dimineaţă Gheorghe Falcă va participa, în plen, la o dezbatere prioritară pentru Pregătirea reuniunii Consiliului European din 15 decembrie 2022.
-tot miercuri vor avea loc mai multe dezbateri, dintre care: Înfruntarea crizei costului vieţii: creşterea salariilor, impozitarea profiturilor, oprirea speculaţiilor, Apărarea democraţiei de ingerinţele externe, sau Rapoartele Comisiei privind situaţia jurnaliştilor şi implicaţiile statului de drept.
-joi se va vota Raportul referitor la extinderea cadrului financiar multianual 2021-2027: un buget al UE rezilient, adaptat noilor provocări.
-nu în ultimul rând, se va dezbate şi vota un Raport intitulat "Către drepturi egale pentru persoanele cu dizabilităţi," care este important pentru sute de mii de români.
"Va fi aşadar, o sesiune plină, ultima din acest an, în care alături de colegii mei voi încerca să susţin cât mai bine interesele României în Parlamentul European, o instituţie care s-a dovedit mereu un aliat fidel al ţării noastre şi al românilor", conchide Gheorghe Falcă.
1. fără titlu
(mesaj trimis de sabin în data de 12.12.2022, 20:36)
Poti sa-i dai una in falca din partea mea lui Weber? Daca nu , hai acasa!!