Gherman: Republica Moldova va participa, pentru prima dată, la un summit NATO

E.D.
Internaţional / 30 iulie 2014

Republica Moldova va participa, pentru prima oară, la un summit NATO, fiind invitată să se alăture reuniunii Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord ce se va desfăşura la începutul lunii septembrie în Marea Britanie, a anunţat ieri ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Natalia Gherman.

Mai mulţi politicieni de la Chişinău s-au arătat deschişi ideii aderării Republicii Moldova la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, scrie agenţia de presă IPN, citată de sursele de presă.

"Republica Moldova a contribuit în acest an la succesul misiunilor Alianţei de promovare a securităţii şi stabilităţii pe continentul european, a trimis un contingent în cadrul KFOR. Datorită acestui fapt vom fi invitaţi şi la summit-ul Alianţei, în premieră. Şi sper, există toate premisele, să contăm pe solidaritatea din partea Alianţei acum mai mult ca oricând", a spus Natalia Gherman.

Întrebată dacă ar putea Federaţia Rusă să fie mai cooperantă în urma solicitării făcute de către Washington privind retragerea armatei de pe teritoriul Republicii Moldova, Gherman a spus că probabil acest demers nu poate fi ignorat. "Statele Unite ale Americii sunt, de fapt, o ţară care promovează consecvent acest deziderat, atât în cadrul dialogului bilateral ruso-american, cât şi în cadrul organizaţiilor şi organismelor internaţionale. Ne apropiem de summit-ul NATO, care va avea loc la începutul lunii septembrie. Ne putem aştepta la reiterarea acestui demers din partea aliaţilor Republicii Moldova din cadrul NATO", a spus Natalia Gherman.

Pe de altă parte, aşa-numitul preşedinte al Transnistriei, Evgheni Şevciuk, a cerut marţi extinderea prezenţei trupelor ruse în stânga Nistrului, într-un discurs susţinut cu ocazia împlinirii a 22 de ani de la desfăşurarea misiunii de menţinere a păcii în Zona de securitate.

Presa de la Tiraspol a asociat solicitarea lui Şevciuk ultimelor evoluţii geopolitice din regiune.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb