Goldring: Vizăm ca până la finalul 2024 să administrăm active de peste 50 de milioane de lei pentru contul Discreţionar BVB, un serviciu care anul acesta a oferit un randament de peste 27%

R.S.
Piaţa de Capital / 18 iulie 2024

Dragoş Mesaroş (stânga), Nicolae Tudor (dreapta)

Dragoş Mesaroş (stânga), Nicolae Tudor (dreapta)

Managementul Goldring vizează să înregistreze anul acesta 200 de clienţi pentru noul serviciu de cont Discreţionar şi active de peste 50 de milioane de lei. Goldring a lansat acest serviciu în 2023, primul cont Discreţionar fiind deschis în octombrie, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, serviciul a fost creat ca unul premium, iniţial în exclusivitate pentru o selecţie de 45 de clienţi. Suma minimă de investit pentru conturile Discreţionar BVB este de 100.000 de lei.

Clienţii care utilizează acest serviciu au o valoare medie de portofoliu de aproximativ 225.000 de lei.

De asemenea, managementul vizează să crească de la 200 de clienţi la sfârşitul acestui an la peste 500 de clienţi cu conturi Discreţionare până la finalul 2025, reprezentând mai mult de 10% din numărul de clienţi ai companiei.

"Decizia de a lansa serviciul de cont Discreţionar a fost rezultatul mai multor factori. Printre aceştia se numără necesitatea de a simplifica procesele de investiţii pentru clienţii noştri cu venituri sau economii semnificative, dar care sunt foarte ocupaţi. Pentru că, da, ne dorim să le oferim portunitatea de a beneficia de expertiza noastră cu un cost minim, fără a fi necesar să-şi aloce timp şi resurse pentru analiza companiilor şi monitorizarea volatilităţii din piaţă. Conturile Discreţionare sunt servicii premium care permit delegarea deciziilor de investiţii către experţi şi care oferă o modalitate de a accesa oportunităţile fără a solicita timp semnificativ din partea investitorului. Alţi factori au fost creşterea cererii pentru soluţii personalizate, dorinţa de a oferi acces la randamente foarte bune şi posibilitatea pentru clienţi de a înţelege mai uşor piaţa urmărind strategia propusă de noi", a afirmat Nicolae Tudor, Director de Vânzări şi Tranzacţionare la Goldring.

Cine sunt clienţii care aleg conturile Discreţionar

Cei mai mulţi clienţi ai Goldring pentru conturile discreţionare sunt antreprenorii, managerii de top şi persoanele cu profesii liberale (avocaţi, medici, consultanţi), dar şi oameni care vor să îşi investească economiile fără a fi nevoiţi să petreacă timp învăţând despre acest domeniu, se menţionează în comunicat.

O altă categorie de clienţi sunt investitorii cu experienţă, care au deja cunoştinţe şi practică în domeniul investiţiilor, dar care doresc să îşi diversifice portofoliile. Prin conturile Discreţionare, ei pot delega deciziile de investiţii pentru optimizarea randamentelor şi agilitate în redistribuirea riscului în cazul unei corecţii majore în piaţă.

De ce aleg clienţii contul Discreţionar. De ce sunt reticenţi

Potrivit datelor Goldring, pe lângă lipsa de timp pentru a lua decizii informate, transparenţa şi accesibilitatea serviciilor sunt alte atuuri importante pentru care clienţii aleg acest serviciu.

"Clienţii au acces permanent la situaţia conturilor lor prin intermediul aplicaţiei mobile sau al platformei web, având astfel posibilitatea să monitorizeze în timp real performanţa investiţiilor. De asemenea, acestea sunt acţiuni cu deţinere, ceea ce înseamnă că investitorii îşi vor primi şi dividendele în contul Discreţionar", a explicat Dragoş Mesaroş, Director de Investiţii la Goldring.

Printre principalele motive pentru care unii clienţi sunt reticenţi în a alege un astfel de cont este lipsa de familiaritate cu conceptul.

"Pentru investitorii care decid personal în privinţa activelor lor, delegarea completă către un manager profesionist poate fi un pas dificil. De asemenea, există percepţia că serviciile de conturi Discreţionare ar putea implica costuri mai mari comparativ cu alte forme de investiţii, cum ar fi fondurile mutuale. Clienţii pot fi îngrijoraţi că taxele de administrare şi alte costuri asociate ar putea reduce semnificativ randamentele nete ale portofoliilor lor, deşi conturile discreţionare sunt mai eficiente când vine vorba de costuri decât majoritatea produselor similare. În plus, pentru investitorii care sunt obişnuiţi să ia decizii bazate pe propria judecată şi cunoştinţe, încrederea în deciziile automatizate sau luate de un manager de portofoliu poate fi dificil de acordat", a adăugat Dragoş Mesaroş, se precizează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Domnul Daianu sigur ar fi interesat de administrarea discretionara. De ce ar fi reticent? Ranile s-au mai cicatrizat.

    1. :)))

      Daianu are ursu coada ;) 

    sau visam...? :D

    contul discretionar fata de piata? in bull market multi cred ca pot bate piata

    Superb, dar eu nu am facut nimic si am un return de 31.96% pe sp500, fara taxe

    1. Important sa-ti marchezi profitul la timp.

    pentru piata sa exista astfel de servicii, ca multi antreaba ajurea pe forum ce sa cumpar ce sa vand, dar cu listarile ce facem bajetii cu inel de aur? vifrana, adiss, claim, chrd, reo, distributie pe gustate? mai aveti marfa d asta buna?

    1. ai uitat de ggc - alta teapa ))

      dar e foarte noua, nu a avut nicio raportare, nu stim de ce e in stare, sau daca stii tu sigur ca e teapa, lumineaza-ne

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb