GORGHIU, DESPRE AMENINŢAREA PARLAMENTULUI DE CĂTRE CINTEZĂ: "Să foloseşti o altă instituţie pe post de sperietoare... mi se pare de netolerat!"

Alexandru Costea
Bănci-Asigurări / 8 decembrie 2015

"Să foloseşti o altă instituţie pe post de sperietoare... mi se pare de netolerat!"

Alina Gorghiu a declarat aseară, la Realitatea TV, că aşteaptă scuze din partea directorului Direcţiei de Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteză, pentru afirmaţiile sale despre iniţiatorii Legii "dării în plată".

"Ce nu pot să accept şi ce nu pot să trec cu vederea este comportamentul de neînţeles al unui funcţionar din BNR (Nicolae Cinteză, n.r.). Să ameninţi cu DNA-ul pentru că am votat o lege... mi se pare de un prost gust fenomenal. Dacă cineva dintr-o instituţie a statului îşi imaginează că poţi să ameninţi Parlamentul şi să foloseşti o altă instituţie pe post de sperietoare... mi se pare de netolerat! Aştept o poziţie oficială a BNR. Nu am văzut nicio scuză publică din partea domnului Cinteză", a spus Alina Gorghiu la Realitatea TV.

"Domnul Daniel Zamfir s-a zbătut pentru Legea dării în plată. Asta înseamnă să ai activitate parlamentară! Să nu credeţi că proiectul de lege a fost făcut peste noapte. Este nevoie de zile întregi de dezbatere, de consultare a societăţii civile, a mediului bancar, a clienţilor băncilor etc. Raţiunea acestui proiect a fost să scoatem cetăţenii din impas. Obiectul a fost foarte simplu: de a echilibra povara. Nu doar clienţii băncilor trebuie să suporte povara, ci şi băncile. Este un lucru cât de se poate de normal", a mai zis Alina Gorghiu la emisiunea "Jocuri de putere".

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. Precum în cazul Vlasov, caz anchetat de DNA.

     

    "Copreşedintele PNL Alina Gorghiu este unul dintre iniţiatorii proiectului de lege privind registratorii comerciali şi activitatea de înregistrare în Registrul Comerţului,act normativ care a fost promovat la presiunea lui Mihail Vlasov, potrivit rechizitoriului întocmit în cazul fostului şef al CCIR." 

     

    Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihail Vlasov, într-un nou dosar de corupţie, el fiind acuzat că i-a dat mită unui parlamentar, pentru ca acesta din urmă să promoveze un anumit proiect de act normativ. Potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Mihail Vlasov va fi judecat pentru dare de mită. 

    În cadrul actului de sesizare a instanţei, apare informaţia conform căreia iniţiatorii proiectului vizat de anchetatori au fost: deputatul Aurel Vainer, deputatul Alina Gorghiu, senatorul Klarik Laslo-Attila, deputatul Attila Marko, deputatul Mircea Grosaru şi deputatul Florin Iordache. 

    "Se observă faptul că deputaţii semnatari ai proiectului sunt reprezentanţi ai unor grupuri politice diferite, inclusiv reprezentanţi ai minorităţilor naţionale. Scopul era acela ca iniţiatorii să-şi convingă colegii de formaţiune politică să susţină proiectul care, teoretic, ar fi avut şanse de a fi adoptat, iar pe de altă parte, să confere în spaţiul public o aparenţă de neutralitate privind originea iniţiativei", potrivit rechizitoriului DNA. 

     

    Astfel, arată procurorii DNA, după finalizarea proiectului de act normativ, Mihail Vlasov a depus "o muncă asiduă pentru influenţarea unor parlamentari din toată sfera politică în vederea semnării şi susţinerii respectivei iniţiative legislative". 

    "În special, influenţa s-a exercitat asupra parlamentarilor care au avut calitatea de arbitri în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional (Florin Iordache, Alina Gorghiu şi Aurel Vainer) ori prin intermediul unor membri ai Camerei de Comerţ şi Industrie a României ori camerelor teritoriale (Andras Edler)", potrivit sursei citate. 

     

    Astfel, Vlasov l-a sunat pe deputatul Florin Iordache căruia i-a indicat parlamentarii care urmează să semneze propunerea legislativă, fapt ce reiese dintr-o conversaţie telefonică interceptată de oamenii legii. Între cei indicaţi în discuţie se numără Alina Gorghiu, Toni Greblă şi Ion Chelaru. 

     

    Eu zic că Gorghiu trebuie să meargă la pușcărie. 

    1. De ce? este interzis a se face loby, intre cei interesati?

      Pai sa-l ia la puscarie si pe tartorul sef Isarescu, vinovat de genocidul financiar al poporului roman. Ne-a facut sclavi la FMI ca popor si la banci ca cetateni, ne-au furat si chilotii de pe noi.

      Da, în România este interzis.

      Poate ca trebuie... Poate ca nu. Exista organe abilitate sa cerceteze asta..dar ce treaba are asta cu chestiunea in discutie? Mentionez ca nu sunt simpatizant de nici-un fel al nici unei formatiuni politice

    In loc de vorbe pune mana si cere Parlamentului sa cheme la ordine BNR si sa revoce pe toti bosorogii care stau cu piciorul pe frana prosperitatii natiei de peste 26 de ani.

    1. Asa Cintezoiule ,!!!! acum treceti si va intregiti prosperitatea , infractorii cu gulere

      albe .

       

      gulere albe si ochi albastrii ...

      gulere albe,ochi albastrii, acoperiti.....iar acum bine rasplatiti ... 

      Da, da ai dreptate. Bietii pensionari, le vor da bancile in loc de dobanda cate o casa. Dar pana acum cum faceau? Bancile vindeau casa in pierdere de 95%. Mafioti nenorociti, va ascundeti in spatele pensionarilor, pe care ii jefuiti si le dati bani mai putini decat au depus!!!

    PNL nu are conducatori, si nu mai are nici doctrina.

    PNL crede ca a luat voturile de undeva, din cer, nu de la alegatorii. 

    Alegatorii PNL nu au votat ca alesii lor sa voteze ca in RSR cu 99%, legea anti-liberala a darii in plata, si anticonstitutionala. 

    Nici sa voteze cresterea deavalma cu 10% a salariilor tuturor bugetarilor, pe deflatie.

    Cred ca alegatorii o sa doresca un partid nou, cum s-a vazut si la maifestarile Colectiv. 

    1. Luca, mirosi a bancher. Chiar gresesc toti senatorii si deputatii sau mergi tu pe sens invers? In plus legea este dreapta, banca isi primeste garantia pe care chiar ea a evaluat-o si a zis ca acopera creditul. Intre timp banca si-a luat si dobanda, comision de administrare, comision de risc, comision de cont curent, prima de asigurare imobil, prima de asigurare de viata. Si tot escroaca de banca plange ca va iesi in pierdere. Huo banditilor, gata, ati furat destul!

    Un oficial de rang secund din BNR isi permite sa ameninte oficial Parlamentul cu DNA! Asta spune cat tupeu si influenta au cei de la BNR. Este exact atitudinea pe care o au bancherii fata de clienti, fata de stat, fata de legi...superioritate si nesimtire! Parlamentul, bun sau rau, este reprezentantul cetatenilor. Cei din BNR au imunitate mai ceva ca presedintele tarii si nu raspund nici pentru erorile pe care le fac. E normal intr-un stat de drept?!

    Brunetul Cinteza face ce stie el mai bine: ameninta in stil interlop. Ce difenenta este intre camatarii bancheri si camatarii interlopi. Nici una, dupa cum vedeti. Doamna Gorghiu ar putea sa faca plangere penala pentru amenintare si santaj, impotriva acestui domn Pasarica!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb