Grajdurile lui Augias pe terenul lui Big Brother

Gheorghe Piperea
Politică / 28 mai

Gheorghe Piperea

Statul paralel şi miliţienesc a impus treptat, în ultimii 20 de ani, reguli extrem de dure (şi contrare logicii economice) aplicabile circuitului şi economisirii banilor. Nu vorbim doar de România, ci de întreaga Uniune Europeană, plus SUA şi Canada.

Plăţile cash care depăşesc un anumit plafon sunt imediat suspecte de spălare de bani şi raportate la diverse instituţii de luptă contra fenomenului, cum ar fi Oficiul pentru Prevenţia şi Combaterea Spălării Banilor. Plăţile prin virament bancar cu aparenţă neobişnuită sunt, de asemenea, obiect de monitorizare, suspiciune şi raportare la instituţii. Raportorii primordiali sunt băncile, dar intră aici tot felul de alţi comercianţi, fără de care nu avem acces la piaţa produselor şi serviciilor - asigurătorii, companiile de utilităţi, portalurile de vânzări online, super-market - urile, poşta. Intră aici şi notarii, avocaţii, consultanţii etc. Toţi trebuie să îi toarne pe toţi.

Băncile sunt cele care au sărit cel mai abrupt calul. De exemplu, pentru că la finalul lanţului de contracte se află un comerciant rezident al unei ţări aflate sub embargo sau clasată în categoriile de risc ridicat de corupţie şi de spălare de bani (cum ar fi paradisurile fiscale), comerciant de care nici măcar nu ai auzit în întreaga viaţă, poţi risca blocarea conturilor bancare. Nu doar conturile tale sunt blocate, ci şi cele ale companiilor sau societăţilor în care eşti acţionar semnificativ, plus rudele apropriate. Şi mai grav, pentru omisiunea de a actualiza datele cu caracter personal (chestie care se întâmplă la 6-18 luni) sau pentru omisiunea unei virgule pe formular, conturile ţi se suspendă, de asemenea. Ba există situaţii în care, fără absolut nicio justificare, banca te notifică în legătură cu închiderea conturilor bancare. Bani tăi din cont nu mai sunt bani tăi, cel puţin pentru o vreme. Ca să nu mai vorbim de sechestre care pot fi puse pentru suspiciuni de evaziune fiscală.

Apropo, dacă banii din cont sau din circuitul bancar (plăţi - încasări prin virament) sunt în aceste situaţii, există "şansa" ca fiscul să îi califice drept "venituri din sursă neidentificată" şi să îi confişte, aplicând şi o amendaă de 25% asupra sumei respective, precum şi un impozit de 70% (acum, procentul este de 16%, dar din 1 iulie sare la 70%).

Nu s-ar uita nimeni la optimizarea fiscală practicată de companii, inclusiv cu consultanţă de la ex-agenţi secreţi şi generali de servicii secrete. Dar se uită la suspecţii de serviciu, adică la noi toţi.

Dar nu de asta este vorba aici.

Mă uit cu şoc şi oftică la spectacolul derulat la tv, actorii fiind generalii Coldea şi Dumbravă, fondatorii statului paralel (acel stat ilegal şi ilegitim care, cică, nu există, aşa cum ne asigură "verificatorii faptelor" şi păstrătorii adevărurilor oficiale, de necontestat).

Sunt sume de ordinul milioanelor care curg, de vreo 7 ani, dinspre o societate de avocatură către nişte "firme de consultanţă" în Securitate şi ... anti-corupţie, deţinute de Coldea, Dumbravă şi acoliţii lor. Milioane, şi nimeni din întreg acest aparat de spionaj şi intimidare la adresa simplului cetăţean sau antreprenor nu se sesizează, nu consideră nimic suspect, nu ridică din sprâncene măcar. Sunt chiar şi plăţi şi încasări cash, în sume de ordinul sutelor de mii sau chiar milioanelor de euro. Noi "ştiam" că plăţile cash nu sunt agreate de stat, că nu putem să dispunem liber de banii noştri, că cică e evaziune fiscală, că e spălare de bani, că-s venituri din surse neidentificate.

Se vede treaba, însă, că acest gen de restricţii şi de austeritate este doar pentru noi, amărăştenii, iar nu despre mahării statului parallel.

Dacă era nevoie de o tuşă groasă, iată una: aceste sume de bani, care circulă inclusiv cu valiza sau cu sacoşa, vin dinspre persoane suspecte, inculpate sau chiar condamnate pentru infracţiuni de corupţie, spălare de bani, evaziune fiscală, folosire ilegală sau fără drept a fondurilor europene şi, totuşi, NIMENI nu observă ce se petrece, nimeni nu sesisează traficul de influenţă, mita ajunsă la procurori/judecători, spălarea de bani. Evaziunea, veniturile din surse neidentificate...

Nimeni, cu atât mai puţin fiscul şi băncile.

În speţa Coldea - Dumvravă - Hideg este implicată o bancă, OTP, care este şi client (direct sau prin şefii săi) ai grupării mafiotice, dar şi culoar prin care se scurg la liber banii de trafic de influenţă şi alte infracţiuni de corupţie sau evaziune fiscală, şi NIMENI nu se sesizează, mai ales NIMENI de la BNR.

Vizaţi de traficul de influenţă sunt magistraţii - şi nimeni de la CSM nu se sesizează.

Oficiul pentru combaterea şi prevenţia spălării banilor tace asurzitor în cucuruz.

Iar procurorii nu pun sechestre în vederea confiscării, aşa cum este OBLIGATORIU în toate celelalte cazuri de spălare de bani.

Ce să credem noi, ce să concluzionăm de aici?

Mai întâi, că sistemul creat pentru a ne spiona pe noi este de o cruntă ipocrizie. Este "dotat" cu un dublu-standard mizerabil, care pune la îndoială onestitatea "luptei" cu corupţia şi cu spălarea de bani.

Mai apoi, că sistemul a creat o mulţime de dependenţe, condiţionări, complicităţi şi favorizări ale infractorilor, care au transformat acest aparat de spionaj într-un imens şi fetid grajd al lui Augias în curtea încăpătoare a lui Big Brother.

Ne trebuie o urgentă deparazitare a sistemului, o curăţire a mizeriei, o imunizare cu onestitate, venită ca un ser al adevărului, purtat de cei care chiar vor să aibă o ţară şi o lume curate, care pun la baza funcţionării lor domnia legii, iar nu domnia prin lege, cu biciul contractului şi cu măciuca precedentului judiciar.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Romania nu poate curata grajdurile lui Augias .Romania nu a ajuns inca in acel moment .Daca Romania ar purcede spre a curata intreg sistemușll economico - socio -politic s-ar prabusi .Mai este un drum lung pina cind am putea sa facem acasta curatenie generala .Cazurile ce ne sunt punctual aduse in fata nu fac altceva decit sa reseteze politic Romania ce acum este aflata intr-o alta paradigma o data cu aparitia razboiul din Ucraina .Daca miine legislatia nou aparuta si intreg sistemul este digitalizat in Romania s-ar instala haosul .Momentul va veni cindva aidoma occidentului dar deocamdata nu suntem in aceasta faza existentialista .Cetatenii Romaniei inca nu pot fi obligati sa isi raporteze corect veniturile ei neavind inca la indemina ofereta statala ce le-ar permite un trai decent iar micile firme romanesti s-a afla in stuatia de faliment generalizat.Orasele ar deveni mai ceva ca pe vremea lui Ceausecu .Grajdurile lui Augias inca nu pot fi curatate iar Heracles de Romania inca nu s-a nascut.

    Planeta e condusa de politzai care impart dreptate cu dubla masura, asta e realitate.

    Unii spun ca asa scrie prin cartile sfinte, ca la unii banii se dau cu dobanda si la altii nu si, de aici, prin analogie se face la fel si cu dreptatea si justitia.  

    Totuși e greu cred peste tot ca "sistemul" să ia la puricat toate tranzacțiile dubioase la momentul în care apar "indicii rezonabile" - renumita sintagmă folosită de "organe"

    Practic e imposibil.  

    Cică dispariția banului fizic și trecerea completă la moneda digitală emisă de stat ar duce la supravegherea mai bună a tranzacțiilor și identificarea celor mafiote. 

    Aiurea.  

    Doar s-ar lua acest drept tuturor de a avea un ban în buzunar, în fapt un drept de proprietate. Am asista la o naționalizare.  

    Asta se și vrea, dar "sistemul" mai are de luptat un pic :) Un strop de răbdare.  

    Să ne imaginăm cum am putea plăti "onorariul" la doctor băgându-i plicul cu banii digitali în buzunar:) ?

    Cum vor face asta generațiile viitoare? Se vor descurca:) 

    1. La doctor se va proceda ca in prezent, daca omu nu are bani in plic ii lasa cardu de sanatate medicului si vine peste o saptamana, la control, dupa el...

    ... poate ar trebui sa dati mai multa crezare bancherilor ... e caii lor in joc ;) ...

    otp e banca ungureasca, deci are imunitate si impunitate

    1. Adica ai nostri sunt prieteni cu Orban si deci cu rusii? Nu as zice. Poate ar vrea , dar nu sunt lasati.

      OTP-ului i-a fost refuzata de catre BNR o achizitie de banca din Romania din cauza anumitor actionari pe care-i avea 

    Hahaha, pai cine se scuza se acuza…cine are problema cu mecanisme de identificare a spalarii banilor decat aia care spala bani…si avocatii lor care traiesc de pe urma banilor spalati.

    Oricum electoratul aurist e prea analfabet ca sa inteleaga ce inseamna si cum se face spalatea de bani…dar sunt cel mai usor de manipulat si bagat frica, cum ca ce risca sa pateasca indractorii care spala milioane si miliarde risca sa pateasca si ei care lucreaza pe salariu minim  

    1. Asa plictisitori si infantili sunteri astia cu "acuzatiile" de analfabetism...cat de ingust la minte sa fii sa faci analfabet pe cineva care are o alta viziune asupra lumii, pe care, din cauza extremismului vostru, nu va intereseaza sa o intelegeti? Noi, "hauristii", va intelegem foarte bine, multi dintre noi am votat cu usr in 2019 si chiar in 2020. Poate nu sunteti "analfabeti" si reusiti sa va dati seama ca acolo vi s-a dus cea mai mare parte din scaderea de la 23 la 13%, nu la psd+pnl. Cand votam ca voi nu eram analfabeti, nu? Am devenit dupa, nu? Bineinteles, poare esti vreunul care voteaza cu psd si pnl. In cazul asta mi-e doar mila de tine, cum sa votezi cu Tudose si Rares Bogdan? Completa lipsa de autorespect.

      Cine se scuza se acuza? Cam cine zicea asa ceva? Cumva niste extremisti? Va dati arama pe fata.

    petrom importa motorina, titei , gaze, prin terte firme, la fiecare etapa , lasand .... comision. Acel;asi Petrom , plateste taxa de ...management. Acelasi Petrom , a platit 5000 euro pentru firme de personal , care a angajat din salariatii care au ... plecat din petrom , unii mutati voluntar. Ei sunt platiti cu 1000 euro. 4000 euro ... la firma.

    Apoi sa vorbim de tevi importate din Austria , refolosite, de fier vechi, de utilaje, de servicii de reparatii...de bani depozitati... 

    De lipsa de investitii pe domenii cheie , care au fost mutate la Viena...Asta se pune ? Este luat in calcul? Platim astfel taxa de protectie ca ....nu intram in Schengen??? 

    Din Buzunarul stg, am cumparat de la OMV , statiile din Bulgaria si din Serbia. 

    Este corect??? 

    Si multe alte mijloace ... legale de mutare bani din tara... 

    Sunt date concrete. Nu se vrea???

    Avem deficit .... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb