GREG KONIECZNY: "Proiectul ASF pentru titluri de interes ne dă încredere că listarea la Londra poate avea loc în decembrie"

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 noiembrie 2014

Greg Konieczny, managerul FP, are toată documentaţia pregătită pentru listarea Fondului pe Bursa de Valori de la Londra.

Greg Konieczny, managerul FP, are toată documentaţia pregătită pentru listarea Fondului pe Bursa de Valori de la Londra.

ASF: Listarea pe alte pieţe s-ar putea face şi prin titluri de interes

Fondul Proprietatea este cu un pas mai aproape de listarea la Londra, după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a pus în dezbatere, în sfârşit, proiectul de regulament pentru titlurile de interes, aşteptând opiniile pieţei până pe 15 noiembrie.

Acţionarii FP au aprobat listarea secundară la Londra, încă din luna aprilie, după ce au renunţat la intrarea la cota Bursei de Varşovia, iar administratorul Fondului spera ca regulamentul pentru titluri de interes să fie gata în toamnă, preconizând, iniţial, o listare în luna octombrie. Cum ASF a scos abia acum proiectul de regulament, Greg Konieczny a anunţat că a decalat termenul pentru luna decembrie, avizul acţionarilor pentru listarea la Londra urmând să expire la finalul acestui an.

Domnul Konieczny ne-a declarat: "Salutăm decizia ASF de a publica proiectul de regulament care creează cadrul prin care se permit listările secundare prin intermediul titlurilor de interes (DI - Depository Interests). Credem că acesta este un semnal pozitiv pentru investitori, deoarece demonstrează angajamentul autorităţii de reglementare de a elimina barierele existente în piaţa de capital şi de a dezvolta mecanisme care facilitează un acces uşor pentru investitorii străini la companiile din România".

Administratorul FP mai precizează că Fondul are toată documentaţia pregătită pentru listarea pe Bursa de Valori de la Londra prin intermediul titlurilor de interes: "Publicarea proiectului de regulament în acest moment ne dă încredere că actualul calendar pentru listare poate fi respectat, astfel încât listarea Fondului Proprietatea să aibă loc în prima jumătate a lunii decembrie, îndeplinind astfel mandatul pe care l-am primit de la acţionari".

Proiectul ASF pentru titluri de interes vine după un altul pentru modificarea regulamentului pentru certificate de depozit (GDR-uri), astfel încât toţi emitenţii de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) să se poată lista pe pieţe străine.

Potrivit ASF, titlurile de interes sunt înscrisuri echivalente acţiunilor, care conferă deţinătorului posibilitatea de a efectua decontările printr-un sistem electronic guvernat de legislaţia unui stat membru care prevede că decontarea acţiunilor prin sistemul de compensare-decontare se face doar prin intermediul respectivelor titluri de interes. Un titlu de interes reprezintă o acţiune.

Emiterea de titluri de interes se realizează în baza cererii deţinătorului de acţiuni, care are obligaţia să informeze cu privire la atingerea, depăşirea sau scăderea sub pragurile prevăzute în regulamentele ASF.

Emitentul titlurilor de interes în numele căruia sunt înregistrate acţiunile reprezentate prin respectivele titluri de interes are calitatea de acţionar şi votează în adunarea generală a acţionarilor în conformitate cu deţinerea sa, se arată în proiect.

Emitentul plăteşte dividendele emitentului de titluri de interes proporţional cu deţinerile acestuia.

Administratorul Fondului Proprietatea a recomandat acţionarilor săi ca listarea secundară a FP să fie efectuată la London Stock Exchange (LSE) pe piaţa Specialist Fund Market (SFM).

Franklin Templeton a anunţat, în luna august, că tranzacţionarea fungibilă de acţiuni între Londra şi Bucureşti va fi realizată prin intermediul Depositary Interests (DI-uri) în Marea Britanie: "În acest scop, un depozitar înregistrat în Marea Britanie va face legătura între piaţa de la Londra şi cea de la Bucureşti prin deţinerea de Acţiuni prin intermediul unui custode local (cu sediul în Bucureşti) via Clearstream (sistem de compensare şi decontare conectat la Depozitarul Central din Bucureşti) şi emiterea de DI-uri în Londra".

Listarea secundară la bursa din Londra a FP a fost anunţată în "Wall Street Journal", săptămâna aceasta, după ce, săptămâna trecută, agenţia Reuters a publicat un interviu cu Greg Konieczny, managerul fondului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb