Grindeanu a prezidat prima şedinţă dedicată pregătirii preşedinţiei Consiliului UE

Andrei Stan
Politică / 30 mai 2017

Sorin Grindeanu (Sursa foto: Facebook)

Sorin Grindeanu (Sursa foto: Facebook)

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a prezidat, ieri, prima reuniune a Consiliului Naţional (CN) pentru pregătirea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, în care s-a discutat despre regulamentul de funcţionare şi organizare a structurilor instituţionale ce urmează să fie constituite pentru perioada în care statul român îşi va exercita acest mandat, în primul semestru al anului 2019, informează un comunicat de presă al Guvernului.

Premierul Grindeanu a declarat: "Exercitarea preşedinţiei Consiliului UE este o oportunitate pe care nu doresc şi nu dorim, noi ca ţară, să o ratăm. De aceea am constituit acest Consiliu Naţional pentru pregătirea mandatului României. Aş dori să depăşim cât mai rapid această primă etapă de evaluare şi să vedem cât mai curând şi o variantă a bugetului multianual, fără a neglija şi chestiunile logistice, astfel încât să putem demara şi discuţiile politice privind mandatul României pentru perioada exercitării preşedinţiei".

Guvernul consideră că pentru statul român va fi o responsabilitate foarte mare, dar şi o oportunitate de a-şi demonstra capacitatea tehnică de a gestiona activităţile aferente poziţiei de preşedinte în exerciţiu al Consiliului UE şi de a contribui de o manieră consistentă la consolidarea proiectului european.

În cele şase luni în care va deţine acest mandat, România va avea de gestionat în jur de 350 de dosare care se vor afla în negociere la nivel european, dintre care cel puţin două sunt foarte importante, şi anume, Brexit şi alegerile pentru Parlamentul European, a menţionat şeful Executivului.

La reuniune au participat vicepremierul ministru al Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, Sevil Shhaideh, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, ministrul Finanţelor Publice, Viorel Ştefan, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, şi reprezentantul permanent al României la Uniunea Europeană, Luminiţa Odobescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb