Grupul Erste susţine organizaţiile sociale din ECE cu împrumuturi de urgenţă în contextul pandemiei

S.B.
Bănci-Asigurări / 24 martie 2021

Grupul Erste susţine organizaţiile sociale din ECE cu împrumuturi de urgenţă în contextul pandemiei

Grupul Erste, prin programul de Social Banking, vine în ajutorul organizaţiilor sociale din Europa Centrală şi de Est punându-le la dispoziţie credite pentru capitalul de lucru în sistem de urgenţă Covid-19, ale căror dobânzi sunt acoperite de către Fundaţia ERSTE, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Lansate iniţial în mai 2020, aceste împrumuturi au ca scop sprijinirea organizaţiilor non-profit (ONG), în special a celor din domeniile sănătăţii şi a celor care au ca obiectiv păstrarea unui nivel optim de bunăstare socială. Pe baza cererilor provenite de la organizaţii, iniţiativa a fost prelungită până în septembrie 2021. Grupul Erste a oferit până acum împrumuturi în valoare de 14 milioane de EURO, inclusiv credite pentru capitalul de lucru în sistem de urgenţă Covid-19, fiind un partener de încredere pentru mai mult de 100 de întreprinderi sociale şi ONG-uri în 2020.

"România se confruntă cu multe provocări în ceea ce priveşte mediul înconjurător, mediul social şi guvernarea. În plus, anul trecut a fost marcat de criza COVID-19, care a adâncit şi mai tare inegalităţile din societate şi a afectat în mod profund sistemul educaţional şi de sănătate. ONG-urile şi întreprinderile sociale, care au ajutat foarte mult la dezvoltarea societăţii noastre în ultimii ani, au fost printre cele mai afectate de pandemia COVID-19. BCR şi BCR Social Finance au sprijinit, în 2020, 21 de organizaţii locale cu finanţări de peste 2,2 milioane de euro şi ne dorim să continuăm să sprijinim menţinerea şi crearea de locuri de muncă, accesul la educaţie şi ajutorul acordat grupurilor vulnerabile şi în 2021", spune Stefan Buciuc, CEO BCR Social Finance.

"Multe ONG-uri au văzut în contextul crizei provocate de noul coronavirus o oportunitate pentru acces la digitalizare, pentru a dezvolta noi abordări de lucru sau pentru a organiza strângeri de fonduri. Pentru alte afaceri însă, această perioadă a fost şi rămâne în primul rând o criză. De aceea, am decis să contribuim la acoperirea plăţilor dobânzilor pentru creditele acordate organizaţiile sociale. Contribuţia lor în demersul de restabilire a societăţii noastre după pandemie este crucial", a declarat Mario Catasta, preşedintele consiliului de administraţie al Fundaţiei ERSTE.

"Situaţia pandemică a avut urmări serioase asupra resurselor noastre financiare. BCR Social Finance a venit în întâmpinarea noastră cu un produs salvator, adresat în exclusivitate ONG-urilor. Am fost plăcut surprinşi de costurile care au venit la pachet şi de ideea de rambursare a dobânzii plătite pe parcursul anului 2020 de către Fundaţia Erste. Sprijinul financiar oferit ne-a fost de un real folos în această perioadă dificilă, atât din punct de vedere economic, cât şi social", spune Matei Ionuţ Paul, Asociaţia Bunul Pastor Lespezi, care gestionează centre de rezidenţă pentru persoane vârstnice.

Diferite întreprinderi sociale şi ONG-uri au folosit aceste împrumuturi fără dobândă pentru a se asigura că pot susţine în continuare persoanele din mediile vulnerabile, în perioada pandemiei Covid-19.

Pentru a accesa un împrumut fără dobândă, clienţii eligibili din România pot contacta BCR Social Finance sau pot cere mai multe detalii în unităţile bancare care aparţin BCR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb