Grupul francez Naval Group a anunţat vânzarea a patru submarine Olandei

A.D.
Miscellanea / 1 octombrie

Sursa foto: internet

Sursa foto: internet

Grupul francez Naval Group a anunţat că a vândut patru submarine de ultimă generaţie Olandei, în cadrul unui proiect de înnoire a flotei olandeze, în valoare de câteva miliarde de euro, relatează news.ro.

Deşi executivul olandez şi-a schimbat componenţa , grupul public francez ales de Haga în martie a finalizat exportul a patru submarine de tip Barracuda, dintre care 12 exemplare au fost vândute Australiei înainte de anularea contractului de către Canberra în 2021.

Secretarul de stat olandez însărcinat cu Apărarea, Gijs Tuinman şi CEO-ul Naval Group Pierre Eric Pommellet au semnat ieriun "acord de vânzare, referitor la programul înlocuirii unor submarine olandeze" pe şantierul Den Helder, în Olanda, au anunţat reprezentanţii Naval Group.

Valoarea contractului nu a fost facută public, însă Christophe van der Maat, la acea vreme secretar de stat la Apărare, declara că bugetul proiectului era de 5,6 miliarde de euro şi că oferta Naval Group era mai mică decât această sumă. În martie, Olanda a anunţat că a ales grupul francez în detrimentul grupului format de suedezii de la Saab şi olandezii de la Damen, în cadrul unui program de înnoire a flotei aflate în serviciu de la începutul anilor '90.

"Naval Group este onorat că a fost ales de către unul dintre operatorii flotei celor mai avansate submarine ale NATO, răspunzând unor exigenţe operaţionale şi tehnice ridicate", a declarat Pommellet, CEO-UL Naval Group.

Submarinele de tip Barracuda sunt foarte silenţioase, ceea ce le face greu de detectat. Dotate cu capacităţi avansate în privinţa detectării şi puterii de foc, ele vor juca un rol-cheie în apărarea apelor teritoriale olandeze şi a rutelor maritime, esenţiale libertăţii comerţului.

Submarinele Orka, Zwaardvis, Barracuda şi Tijgerhaai, pe care le furniza Naval Group "vor da Marinei Regale olandeze o lungime avans în domeniul luptei submarine", a subliniat ieri comandantul Agenţiei guvernamentale olandeze COMMIT, Jan Willem Hartman.

Primele două urmează să intre în folosinţă la zece ani de la semnarea contractului, iar ultimele două în 2038.

Asamblarea submarinelor Olandei urmează să aibă loc în instalaţia Naval Group de la Cherbourg (Manche), în nord-vestul Franţei, unde sunt produse submarine nucleare franceze., transmite news.ro.

Potrivit Acordului de Cooperare Industrială (ICA), apărarea olandeză va putea beneficia de contract pentru a-şi consolida baza tehnologică şi industrială.

Un prim submarin de tip Barracuda, Suffren, echipează Marina franceză într-o versiune cu propulsie nucleară. Modelul destinat Olandei este cu propulsie convenţională diesel-electrică şi este un pic mai mic, de 3.000 de tone.

Marina olandeză a afirmat că este necesar să aibă o dotare cu submarine oceanice de mare autonomie, pentru a putea opera la distanţă de bazele sale, iar Barracuda îndeplineşte aceste cerinţe.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9758
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4857
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9766
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.9299

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb