Grupul KRUK raportează un profit net de peste 100 milioane lei, în creştere cu 97%, în primul semestru

E.D.
Bănci-Asigurări / 10 septembrie 2014

Grupul KRUK, cu activităţi de management al creanţelor comerciale în zona Europei Centrale, a raportat pentru primul semestru al anului 2014 un profit net 100,1 milioane zloţi (aproximativ 104,5 milioane lei), în creştere cu 97% comparativ cu perioada similară a anului trecut, arată un comunicat al companiei.

Profitul operaţional a fost de 128,6 milioane zloţi, în creştere cu 69% comparativ cu perioada similară a anului precedent.

Pentru trimestrul al doilea al anului 2014, Grupul KRUK a raportat un profit net record de 60,1 milioane zloţi, rezultat ce reprezintă aproape dublul rezultatului raportat pentru perioada similară a anului trecut. Sumele colectate de 206,6 milioane zloţi, aferente portofoliilor de creanţe achiziţionate sunt de asemenea valori record înregistrate în cel de-al doilea trimestru al anului 2014, reprezentând o creştere de 70% comparativ cu perioada similară a anului precedent.

"În primul semestru 2014 am raportat un profit net de peste 100 milioane zloţi, rezultat superior celui raportat pentru întregul an 2013, înregistrând astfel o nouă perioadă de creştere consecutivă. Datorăm acest rezultat record din al doilea trimestru 2014 bunelor performanţe operaţionale. Profitul net din anul 2013 aproape că a fost dublat în primul semestru din anul curent, ajungând la valoarea de 60 milioane de zloţi. Sumele colectate aferente portofoliilor de creanţe achiziţionate au fost de peste 206 milioane zloţi. Am înregistrat primele sume colectate prin procesarea portofoliului de creanţe ipotecare achiziţionat în luna martie 2014, de la Getin Noble Bank", a explicat Piotr Krupa, Preşedintele Consiliului de Administraţie al KRUK SA Polonia.

În august 2014, Grupul KRUK a lansat o noua sucursală: KRUK Deutschland GmbH, cu sediul la Berlin, ca prim pas al expansiunii operaţiunilor Grupului pe piaţa atractivă din Germania.

"Unul dintre evenimentele cheie ale trimestrului III, ce a avut loc în luna august 2014, a fost inaugurarea subsidiarei din Germania, KRUK Deutschland GmbH. Astfel, ne-am lansat pe o nouă piaţă, care prin comparaţie cu piaţa din Polonia este de patru ori mai mare, în ceea ce priveşte valoarea creditelor de consum acordate şi substanţial mai mare în ceea ce priveşte valoarea investiţiilor pe portofoliile de creanţe", a spus Krupa.

Valoarea nominală a portofoliillor de creanţe retail vândute de companie în primul semestru, în Polonia, a fost de 4,4 miliarde zloţi (incluzând portofolii de credite negarantate, în valoare de 3,5 miliarde zloţi), la un preţ mediu de 11,5%; valoarea nominală aferentă portofoliilor de creanţe ipotecare vândute în această perioadă a fost de 0,9 miliarde zloţi (reprezentând 28,6% din totalul pieţei).

În România, valoarea nominală a portofoliilor de creanţe şi a investiţiei în portofolii a fost în primul semestru al anului 2014 mai mare decît întreaga investiţie aferentă anului 2013 şi s-a datorat mai cu seamă vânzării unui portofoliu de creanţe ipotecare (cu o valoare nominală de peste 1,7 miliarde zloţi). Tranzacţia a generat, de asemenea, şi o creştere semnificativă a preţului mediu al creanţelor.

În primul semestru 2014, creanţele retail din Republica Cehă şi Slovacia şi-au păstrat nivelul de aproximativ 1 miliard de zloţi, distribuit aproape în mod egal între acestea.

"O serie de licitaţii de portofolii de creanţe, programate a se finaliza în al doilea semestru 2014 au fost deja anunţate în trimestrul 2 al anului 2014. Ne menţinem poziţia de participant activ pe piaţa achiziţiilor de creanţe în Polonia, Republica Cehă, Slovacia şi România. Piaţa creanţelor ipotecare şi a celor corporative din România se dezvoltă tot mai mult în ultima perioadă, acest lucru reprezentând pentru Grupul KRUK noi oportunităţi. De asemenea, dorim să încheiem cât mai curând prima achiziţie de portofolii din Germania," a adăugat dl. Krupa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb