GUVERN:  Norme metodologice de aplicare a programului pentru susţinerea internaţionalizării IMM-urilor

M.I.
Politică / 13 iulie 2017

Norme metodologice de aplicare a programului pentru susţinerea internaţionalizării IMM-urilor

Guvernul a aprobat astăzi normele metodologice de aplicare a programului de susţinere a internaţionalizării operatorilor economici români, proiect prin care accesul pe piaţa externă a IMM-urilor va fi susţinut de la bugetul de stat cu suma de 71 milioane lei, pentru perioada 2017 - 2020, potrivit unui comunicat de presă trimis Redacţiei.

În acord cu actul normativ, alocaţia financiară nerambursabilă este în cuantum de maxim 50.000 de lei/ beneficiar, reprezentând maxim 90% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Sursa citată precizează că prin program se finanţează: participări individuale la târguri şi expoziţii internaţionale, organizate în străinătate, cu stand propriu, altele decât cele organizate în baza OUG 56/2016 privind aprobarea Sistemului de susţinere şi promovare a exportului cu finanţare de la bugetul de stat şi în baza HG 296/2007 privind aprobarea Mecanismelor de derulare a acţiunilor din programul de promovare a exportului; participări individuale la misiuni economice organizate în străinătate, altele decât cele organizate în baza OUG 120/2002 privind aprobarea Sistemului de susţinere şi promovare a exportului cu finanţare de la bugetul de stat şi în baza HG 296/2007; crearea identităţii vizuale a unui IMM (marcă, siglă, slogan); realizarea unui site pe internet/ aplicaţie pentru mobil, pentru prezentarea activităţii solicitantului şi a produselor promovate, în limba română şi limba engleză/ altă limbă de circulaţie internaţională; participări ale angajaţilor la cursuri de pregătire, în ţară şi/ sau în străinătate, în domeniul tehnicilor de promovare a produselor/ serviciilor pe noi pieţe; analize şi studii de piaţă; alte tipuri de activităţi de promovare şi susţinere a internaţionalizării.

Completarea cererii tip pentru înscriere în program, în vederea obţinerii finanţării, se face online pe site-ul www.aippimm.ro, se arată în comunicat.

Potrivit Executivului, "data de la care este activă înscrierea online se comunică pe site-ul instituţiei cu cel puţin 5 zile înainte de data începerii procesului de înregistrare propriu-zis. Verificarea documentelor depuse şi a cererii pentru înscrierea în program online se face în maxim 15 zile lucrătoare, după încheierea sesiunii de înscriere. Acordarea finanţării se realizează în baza criteriului «primul venit - primul servit», în limita bugetului. Beneficiarii alocaţiilor financiare nerambursabile au obligaţia de a raporta efectele participării la program către minister, pentru o perioadă de 2 ani, începând cu anul următor acordării alocaţiei financiare nerambursabile".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb