Guvernanţii nu se simt deranjaţi de criticile lui Scheele

LILIAN COJOCARU
Ziarul BURSA #Politică / 22 ianuarie 2004

PSD va avea un mesaj electoral bazat pe integrarea europeană

PSD nu este îngrijorat de ultimele declaraţii ale lui Jonathan Scheele, şeful Delegaţiei Comisiei Europene la Bucureşti, prin care acesta îşi manifesta neîncrederea în capacitatea Guvernului de a încheia capitolele de negociere. Scheele a afirmat, în urmă cu două zile, că "putem uita de reforma adminis-trativă, deoarece este un an electoral, iar reforma justiţiei poate fi accelerată doar teoretic". Purtătorul de cuvînt al PSD, Bogdan Niculescu Duvăz, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că afirmaţiile lui Jonathan Scheele nu au fost critice, ci mai mult sceptice. "Domnul Scheele nu se referă la reformă în general, ci doar la capacitatea administrativă", a încercat să explice oficialul PSD. Mai mult, domnia sa a reiterat faptul că partidul aflat la guvernare este decis să continue reforma şi în anul electoral. "Noi nu împărtăşim scepticismul lui Scheele", a precizat Duvăz.

Întrebat dacă PSD nu este îngrijorat de asemenea declaraţii venite de la oficiali europeni, Bogdan Niculescu Duvăz a afirmat: "Nu ne îngrijorează declaraţiile lui Scheele pentru că nu domnia sa decide integrarea României în Uniunea Europeană". Din cîte ştim noi, misiunea lui Scheele în ţara noas-tră este să supervizeze modul de aplicare a proiectelor europene şi să raporteze la Bruxelles progresele realizate de România, motiv pentru care opinia sa este foarte importantă pentru factorii de decizie din Uniunea Europeană.

De menţionat că, după ce, în urmă cu două luni, premierul Adrian Năstase şi preşedintele Ion Iliescu au făcut un apel public către toate partidele să nu utilizeze tema integrării europene în campania electorală, primul ministru revine şi anunţă (în această săptămînă - n.r.) că PSD se va concentra în campanie pe realizările guvernării şi integrarea europeană. Întrebat în legătură cu această neconcordanţă şi incoerenţă, Bogdan Niculescu Duvăz a avut un răspuns simplu: "Este normal ca partidul aflat la guvernare să folosescă în campanie realizările legate de integrarea europeană". Cu alte cuvinte, tot ce e bun în procesul de aderare va fi folosit în favoarea PSD, iar toate nerealizările şi insuccesele din acest proces trebuie ascunse pentru electorat. Mai mult, PSD are pretenţia ca partidele de opoziţie să nu profite de insuccesele guvernării şi să nu folosească tema intregrării în propria campanie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb