Guvernul a adoptat un proiect de lege care vizează compensarea condiţiilor de detenţie necorespunzătoare

Diana Mihu
Politică / 23 noiembrie 2016

Guvernul a adoptat un proiect de lege care vizează compensarea condiţiilor de detenţie necorespunzătoare

Guvernul a adoptat în şedinţa de astăzi un proiectul de lege are un scop dublu, de a acorda o compensare persoanelor care execută pedepse privative de libertate în condiţii de supraaglomerare severă şi de a contribui, în acelaşi timp, la degrevarea penitenciarelor, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Conform sursei citate, Guvernul instituie un mecanism compensatoriu în zile considerate executate din pedeapsă prin proiectul de lege de modificare şi completare a Legii nr. 254/ 2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.

Mecanismul este conceput ca un instrument juridic potrivit căruia, în vederea acordării liberării condiţionate, în calculul pedepsei ce poate fi considerată, potrivit legii, ca executată se include, indiferent de regimul de executare a pedepsei, ca măsură compensatorie, executarea pedepsei într-un spaţiu necorespunzător. Pentru fiecare perioadă de 30 zile executate în spaţiu necorespunzător, chiar dacă acestea nu sunt consecutive, se consideră executate, suplimentar, 3 zile din pedeapsa aplicată, se arată în comunicat.

Persoanele private de libertate care au fost sau sunt cazate în condiţii de supraaglomerare (spaţiu mai mic sau egal cu 3m²/deţinut - se calculează prin împărţirea suprafeţei totale a camerei de deţinere la numărul de persoane cazate în camera respectivă, indiferent de dotarea spaţiului respectiv, potrivit evidenţelor proprii fiecărui loc de deţinere) au în mod automat vocaţia de a beneficia de liberarea condiţionată, conform sursei citate.

Măsura reglementată depăşeşte cadrul unui remediu compensatoriu, acordarea compensării operând din oficiu şi nefiind condiţionată de formularea unei cereri de către persoana deţinută. Astfel, decizia se înscrie în măsurile generale ce vizează îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie în penitenciare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb