Guvernul a aprobat participarea României la Centrul de Excelenţă NATO pentru Operaţii de Stabilitate

Alexandru Costea
Politică / 20 august 2015

Guvernul a aprobat ieri, printr-o ordonanţă, participarea Ministerului Afacerilor Interne, prin Jandarmeria Română, la Centrul de Excelenţă NATO pentru Operaţii de Stabilitate, arată un comunicat remis redacţiei.

Sursa citată precizează că prin această participare se creează pentru ţara noastră multiple avantaje legate de posibilitatea de a beneficia de experienţa acumulată la nivelul NATO în acest domeniu, de gestionarea crizelor civile în situaţii post-conflict şi de obţinerea, pentru personalul MAI, a unor poziţii de vizibilitate în viitoarele operaţii NATO.

De asemenea, în cadrul Centrului de Excelenţă există posibilitatea pregătirii anuale, cu titlu gratuit, a unui număr de specialişti în domeniul operaţiilor de stabilitate, aparţinând tuturor forţelor care pot contribui la constituirea structurilor integrate ale poliţiei de stabilitate.

În cadrul acestui proiect, MAI, prin Jandarmeria Română, poate contribui la demersurile de suplimentare a prezenţei româneşti în structurile organizaţiilor internaţionale şi/ sau regionale de securitate internaţională.

"Personalul Jandarmeriei Române, care va participa în cadrul Centrului de Excelenţă la activităţi specifice de pregătire, exerciţii, reprezentare în diferite comitete, cercetare academică, proiecte sau alte activităţi va beneficia de prevederile legale privind personalul român trimis în străinătate pentru îndeplinirea unor misiuni cu caracter temporar. Totodată, personalul Jandarmeriei Române care va ocupa funcţiile alocate României în organigrama Centrului de Excelenţă va beneficia de drepturi prevăzute de legislaţia naţională pentru personalul trimis în misiune permanentă în misiune în străinătate", arată Executivul.

Guvernul informează că poziţia de naţiune-sponsor a Centrului de Excelenţă aduce României, prin MAI, un loc în cadrul Comitetului Director, organismul care coordonează activitatea Centrului, stabilind priorităţile şi direcţiile de acţiune.

"Reprezentantul permanent al MAI în Comitetul Director va fi desemnat de viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, la propunerea inspectorului general al Jandarmeriei Române", precizează comunicatul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb