Guvernul a deblocat finanţarea proiectelor de infrastructură

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 23 decembrie 2019

Proiectele iniţiate de 617 unităţi administrativ-teritoriale vor intra la finanţare, din fonduri europene, conform normelor din ordonanţa de urgenţă adoptată de Guvern la finalul săptămânii trecute. Ioan Marcel Boloş, ministrul Fondurilor Europene, a declarat că adoptarea acestui act normativ era necesar deoarece multe dintre proiectele de infrastructură au fost întârziate de guvernele anterioare.

Ministrul de resort a precizat: "Este vorba despre proiecte privind infrastructura de apă şi canalizare şi infrastructura de transport. În cele 617 unităţi administratiov-teritoriale, avem 4 milioane de cetăţeni, care, după realizarea proiectelor, vor beneficia de serviciile de apă şi canalizare, atât de necesare pentru traiul zilnic al fiecăruia. Este vorba despre 23 de proiecte derulate în toate zonele ţării, iar valoarea lor totală se ridică la 4,2 miliarde euro".

În acest moment, 30% dintre localităţile din mediul rural din ţara noastră nu beneficiază de serviciile de distribuire centralizată a apei şi de canalizare.

Prin acelaşi act normativ, a fost creat un mecanism care va face posibilă redirecţionarea banilor europeni, necheltuiţi pe alte programe, către proiectele din Programul Operaţional Regional ce privesc reţelele de iluminat public, regenerarea şi dezvoltarea urbană, precum şi învăţământul.

De altfel, în educaţie, vor fi alocaţi 554 de milioane de euro pentru contractele de finanţare a unor lucrări privind mai multe creşe, grădiniţe, şcoli, licee şi universităţi din ţară.

O altă măsură prevăzută în ordonanţa de urgenţă privind fondurile europene este finanţarea proiectelor privind întreprinderile mici şi mijlocii. Astfel, sunt deblocate 150 milioane de euro pentru achiziţia de echipamente pentru proiectele aflate în lista de rezervă a Programului Operaţional Regional, dar ministrul Boloş nu exclude şi lansarea unui nou apel, în acest sens, pentru mediul de afaceri din ţara noastră.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb