Guvernul analizează contestarea la CCR a moţiunii de cenzură

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 19 august 2020

Premierul Ludovic Orban a declarat, ieri, că ia în calcul să sesizeze Curtea Constituţională a României (CCR) pentru un conflict între Guvern şi Parlament în legătură cu moţiunea de cenzură. Şeful Guvernului contestă depunerea moţiunii în sesiune extraordinară şi a declarat că demersul PSD este "o aventură care nu are nicio şansă să fie dusă la bun sfârşit".

"Analizăm posibilitatea de a invoca un conflict juridic de natură constituţională privitor la depunerea moţiunii de cenzură în vacanţa parlamentară. În 30 de ani nu s-a întâmplat aşa ceva. Niciun partid politic nu a depus o moţiune de cenzură în vacanţa parlamentară, sau în sesiunea extraordinară", a declarat premierul.

Ludovic Orban susţine că demersul PSD reprezintă un precedent periculos pentur că un guvern ar putea fi "sub asediul" moţiunilor de cenzură.

"O moţiune de cenzură, conform termenelor constituţionale poate să dureze 4 sau 5 zile. Dacă s-ar permite depunerea de moţiuni de cenzură în vacanţele parlamentare, orice guvern ar fi sub asediul moţiunilor de cenzură, adică sub asediul a 18 moţiuni de acest fel", a arătat şeful Guvernului.

Premierul nu crede în şansele moţiunii şi califică demersul opoziţiei drept un act de iresponsabilitate.

Ludovic Orban a precizat: "Moţiunea de cenzură reprezintă un act de iresponsabilitate şi atacă interesele fundamentale ale României şi ale societăţii într-un moment în care ţara are nevoie de un guvern şi mai ales de un guvern aşa cum îl conduc eu. Noi pregătim acordul cu Comisia Europeană pentru alocarea fondurilor din exerciţiul bugetar multianual 2021-2027 şi planul de rezilienţă şi recuperare, plan prin care vom accesa, începând in ianuarie 2021, 34 miliarde euro. Eu nu mă joc cu soarta României. Guvernăm într-o perioadă în care lumea a fost lovită de o criză provocată de pandemie, de o criză economică. Noi nu fugim de pe câmpul de luptă. Noi în momentul în care ne-am asumat misiunea de a duce România la liman, de a o readuce pe drumul corect de a asigura o relansare economică, toate aceste obiective ni le-am asumat şi le vom duce la bun sfârşit. Despre şansele moţiunii, după părerea mea, această moţiune de cenzură este o aventură care nu are nicio şansă să fie dusă la bun sfârşit".

Amintim că PSD a depus luni moţiunea de cenzură "Guvernul PNL - De la Pandemie la pande-mită generalizată". Preşedintele interimar al social-democraţilor, Marcel Ciolacu, a declarat că doreşte ca moţiunea să fie votată "cât mai repede" şi că negociază cu toate partidele parlamentare "responsabile", în afară de PNL şi PMP.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. E diliu!

    s-a ajun aici din cauza bicisnicilor din psd , care le-au facut toate mofturile , in special de cand a venit lesinatul din buzau .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb