Aproximativ 100.000 de bilete la tratament balnear vor fi asigurate în acest an prin Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP), după ce Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, actul normativ privind bugetul alocat, precum şi modul de acordare, distribuire şi decontare a acestora, informează news.ro.
Potrivit Ministerului Muncii, suma totală prevăzută în Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2022 cu această destinaţie este de 200.000.000 lei şi se estimează că vor fi asigurate cel mult 101.000 bilete la tratament balnear, din care 60.420 vor fi asigurate în unităţile de tratament balnear aflate în proprietatea CNPP. Acestea vor fi repartizate pe maxim 19 serii, durata unui sejur fiind de 16 zile, pentru un tratament balnear de 12 zile.
"Acordarea prestaţiilor privind tratamentul balnear se face prin atribuirea de bilete de tratament persoanelor îndreptăţite, în limita numărului de locuri asigurate în unităţile de tratament din proprietatea CNPP, precum şi a numărului de locuri contractate cu alte unităţi de profil şi a sumelor alocate pentru această prestaţie prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat", arată Ministerul Muncii.
Pot solicita bilete de tratament balnear pensionarii şi asiguraţii sistemului public de pensii, iar un procent de maximum 15% din numărul total al biletelor va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum şi persoanelor care au suferit accidente de muncă sau boli profesionale.
Numărul biletelor de tratament balnear contractat cu alţi operatori economici se va stabili prin încheierea unor contracte subsecvente, în baza acordurilor-cadru atribuite în anul 2020.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 02.03.2022, 15:35)
Raze la Cernobil
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.03.2022, 10:27)
Hahaha mai bine sa le asigure un trai minim ( mulți dintre ei sunt sub aceasta limita)