GUVERNUL ROMÂNIEI: Până în prezent s-au strâns 138.188 de euro pentru achiziţionarea "Cuminţeniei Pământului"

George Forcoş
Miscellanea / 30 mai 2016

Guvernul anunţă că până în prezent s-au strâns 138.188 de euro prin subscripţia publică dedicată campaniei naţionale de achiziţionare a sculpturii "Cuminţenia Pământului". Jumătate din fonduri au fost acumulate după lansarea campaniei naţionale de susţinere, potrivit unui comunicat de presă.

Guvernul se angajează să prezinte periodic, pe 1 şi 15 ale fiecărei luni, până pe 30 septembrie, sumele strânse în cadrul subscripţiei publice.

Subscripţia publică a reuşit să adune, până la ora actuală, 138.188 de euro, prin intermediul tuturor canalelor puse acum la dispoziţie, din care 49.606 euro pe site-ul campaniei www.brancusiealmeu.ro, 8.875 de euro prin intermediul eMag.ro şi 79.707 euro prin transfer bancar în conturile Ministerului Culturii.

"Le mulţumesc tuturor românilor pentru susţinerea de care au dat dovadă până acum. Personal, mi-au întărit, încă o dată, convingerea că dispunem de resurse, nebănuite, poate, de mulţi dintre noi, de coeziune naţională în jurul marilor proiecte de ţară.

Cuminţenia pământului este o operă de artă reper în viaţa artistică a lui Brâncuşi, are o valoare aparte, iar iniţiativa Guvernului trebuie să reprezinte o asumare publică a acestui proiect. Îi invit pe români să ni se alăture cu gândul şi cu sufletul şi să decidă dacă această lucrare merită să rămână accesibilă publicului larg. Noi vom face, în perioada următoare, tot ce este posibil să-i convigem că da, merită!", a declarat prim-ministrul României, potrivit sursei citate.

Printre personalităţile care şi-au arătat deja sprijinul pentru campania de subscripţie publică se regasesc Doina Lemny, Nadia Comăneci, Ilie Năstase, Mircea Cărtărescu, Dan Perjovschi, Mircea Cantor, Alexandru Tomescu, Vlad Alexandrescu, Tudor Giurgiu François Saint-Paul - ambasadorul Franţei, Răzvan Burleanu, Oana Manea, Alexandru Dedu şi Cosmin Alexandru. De asemenea, în spotul publicitar îşi declară susţinerea Maia Morgenstern, Oana Pellea, Victor Rebengiuc, Andrei Pleşu, Iuliana Tudor, Melania Medeleanu, Irina Păcurariu, Dragoş Bucurenci, Părintele Constantin Necula, Mariana Lungu, Dan Amariei, Matei Oprina, Cristiana Mongol Stancu, Iv cel Naiv şi Virgil Stănescu.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Rusine nationala; Guvernul sta cu mana intinsa, in pozitie de cersetor pentru a nu pierde o piesa de patrimoniu cu care Romania ar trebui sa se mandreasca.

    Mai poti fi mandru cand ti-a venit din cersit/pomana? Daca s-ar da o lege ca banii confiscati de stat sa fie folositi doar in aceste scopuri, poate am avea mai multe opere de arta in muzee. 

    Imi declar si Iov Naivul fara nicio letcaie in buzunare, sustinerea. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb