Guvernul sârb aşteaptă oferte pentru "Telekom Srbija"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 6 iulie 2015

Guvernul sârb aşteaptă oferte pentru "Telekom Srbija"

Agenţia pentru privatizare din Serbia a invitat, vineri, companiile interesate să depună oferte neangajante pentru pachetul de 58% din acţiunile companiei publice de telefonie "Telekom Srbija", transmite Reuters, conform Agerpres.

Ca să participe la procesul de privatizare a "Telekom Srbija", ofertanţii trebuie să demonstreze că au furnizat servicii de telefonie mobilă în ultimii trei ani şi, de asemenea, să deţină active evaluate la cel puţin două miliarde de euro şi venituri anuale de peste 500 milioane de euro. Termenul limită pentru depunerea de oferte este 2 august 2015, după care Agenţia pentru privatizare din Serbia va selecta firmele ce vor participa la cea de-a doua fază a procedurii.

Guvernul Serbiei este cel mai mare acţionar al "Telekom Srbija", cu o participaţie de 58,11%, în timp ce un pachet de 20% din acţiuni este deţinut chiar de companie, iar restul de micii acţionari (14,95%) şi angajaţi (6,94%).

"Telekom Srbija" este una din cele mai profitabile companii de stat pe care Serbia trebuie să le vândă ca să-şi stabilizeze finanţele şi să respecte ţintele convenite în programul de trei ani convenit cu Fondul Monetar Internaţional. Anul trecut, "Telekom Srbija", care pe lângă activele din Serbia mai controlează şi "Telekom Srpske", al doilea operator de telecomunicaţii din Bosnia, precum şi operatorul de telefonie mobilă "M:Tel" din Muntenegru, a avut un profit net de 15,7 miliarde dinari şi un câştig operaţional de 2,1 milioane dinari (175,89 milioane de euro).

Precedenta tentativă a autorităţilor de la Belgrad de a vinde pachetul majoritar de acţiuni la "Telekom Srbija" a eşuat în 2011, după ce Serbia a respins oferta de 1,1 miliarde de euro făcută de "Telekom Austria" pentru 51% din acţiunile "Telekom Srbija".

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb