Handbalistele tricolore, o nouă demonstraţie de forţă

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 5 decembrie 2018

Handbalistele tricolore, o nouă demonstraţie de forţă

Naţionala de handbal feminin a ţării noastre a obţinut a doua victorie în grupa D a Campionatului European, scor 29-24 (14-11), cu reprezentativa Germaniei, în urma unui joc pe care l-a controlat de la un capăt la altul.

Antrenorul Ambros Martin s-a arătat încântat de jucătoarele sale:"Sunt satisfăcut, cum să nu fiu? Sunt fericit pentru victorie, am jucat cu o echipă plină de încredere după ce a învins Norvegia. Ne-am apărat formidabil. Am jucătoare talentate şi a ieşit bine pentru noi. Urmează Norvegia, trebuie să fim la nivelul ei, e o echipă periculoasă. Nu avem timp de o tactică specială, avem doar o zi şi trebuie să ne recuperăm după acest meci cu Germania".

Cristina Neagu a devenit cea mai bună marcatoare all-time a Campionatului European, 206 de reuşite în total, faţă de 205 înscrise de unguroai-ca Agnes Farkas, cea care deţinea recordul. Neagu a doborât recordul în minutul 27 al meciului cu Germania, când a marcat al cincilea gol al său din meci, pentru scorul de 13-10. Cristina Neagu şi-a manifestat satisfacţia că a reuşit să scrie o nouă pagină în istoria handbalului: "Sunt mândră, normal, e un lucru obţinut, va rămâne în istorie, dar pentru mine, personal, important este că am făcut un meci excepţional cu Germania. Am făcut un meci foarte bun, cu mult mai puţine greşeli decât cu Cehia, am meritat victoria. Urmează Norvegia, dar haideţi să ne bucurăm de victoria de acum şi de mâine ne gândim şi la Norvegia". După două etape, în grupa D, lider este echipa noastră, cu 4 puncte, calificată deja în grupa principală 2, urmată de Norvegia 2 puncte, Germania 2 şi Cehia 0 puncte. În primul meci din grupă, tricolorele au trecut de Cehia, cu 31-28 (17-11), iar în ultima dispută vor întâlni, astăzi, Norvegia (ora 22.00). Primele trei clasate din fiecare din cele patru grupe preliminare se vor califica în grupele principale, două a câte şase formaţii, în care vor lupta, la Nantes şi Nancy, pentru calificarea în semifinale, programate în 14 decembrie.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb