Hexi Pharma şi-a cerut falimentul

Laura Boico
Companii / 11 mai 2016

Actualizare 14:04 Directorul general Hexi Pharma, la Parchet

Directorul general al firmei Hexi Pharma a fost chemat pentru explicaţii, la Parchet, în dosarul dezinfectanţilor diluaţi, informează Digi 24.

(Vom reveni cu detalii)

(S.A.)

-----------

Hexi Pharma cere să intre în insolvenţă. Cererea a fost depusă ieri la Tribunalul Bucureşti. Decizia a fost luată după ce patronul companiei, Dan Condrea, a fost audiat la Parchetul General în dosarul dezinfectanţilor, potrivit Digi24.ro

Angajatii au fost informati ca îşi vor păstra posturile până la sfârşitul lunii mai, când le vor fi încheiate contractele de munca.

Reprezentanţi ai companiei spuneau că, după ce Gazeta Sporturilor a publicat dezvăluiri despre dezinfectanţi diluaţi vânduţi spitalelor, Hexi Pharma şi-a oprit producţia pentru a verifica concentraţia substanţelor de dezinfectare.

Conform legii, o firmă trebuie să aibă datorii mai mari de 30.000 de lei pentru a cere intrarea în procedură de insolvenţă.

Avocatul Gheorghe Piperea a explicat, la aceeaşi televiziune, că o firmă poate cere direct falimentul, fără să treacă prin procedura de insolvenţă.

"Un debitor care nu mai poate să facă plăţi poate să ceară direct falimentul. Nu mai trece printr-o perioadă de reorganizare judiciară. Asta înseamnă că pur şi simplu se închide business-ul. Trebuie văzut cu atenţie care este motivaţia, pentru că este posibil ca în felul acesta să se închidă toate discuţiile, să se trimită în şomaj acei angajaţi care, probabil, cei mai mulţi dintre ei nu au nicio vină pentru ce s-a întâmplat şi, eventual, să se închidă şi alte discuţii - mă refer la eventuale anchete penale", a explicat avocatul.

"O cerere de faliment direct se poate soluţiona în 5-6 zile, aşa spune legea. Faptul că se lichidează imediat un business nu înseamnă că se întâmplă acest lucru într-o zi, într-o lună, în şase luni. Un asemenea business care înseamnă atâtea contracte cu zeci, sute de spitale se lichidează într-un anumit termen. E ca şi când te pregăteşti să aterizezi, dar ca să aterizezi în siguranţă trebuie să ai nişte proceduri de siguranţă, trebuie să îndeplineşti nişte proceduri, nu poţi să aterizezi imediat pentru că rişti să distrugi şi alte lucruri în jurul tău. Deschiderea procedurii poate să însemne cinci zile de acum încolo, dar lichidarea poate să însemne şase luni, un an, depinde de dimensiunea afacerii", a spus Gheorghe Piperea.

El a arătat că, de obicei, în cazul unui faliment se fac concedieri colective, care înseamnă şi plăţi compensatorii.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Unde-s banii?

    Remus Borza lichidator.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb