Hidroelectrica a finalizat lucrările la hidroagregatul nr. 1 de la hidrocentrala Costişa

F.D.
Piaţa de Capital / 8 martie

Hidroelectrica a finalizat lucrările la hidroagregatul nr. 1 de la hidrocentrala Costişa

Compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, anunţă recepţia la terminarea unor lucrări la hidroagregatul nr. 1 de la hidrocentrala Costişa. Valoarea negociată a acestei lucrări este de 6 milioane de lei, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Valoarea negociată a acestei lucrări este de 6 milioane de lei, iar realizarea proiectului a fost posibilă datorită colaborării strânse dintre Hidroelectrica şi echipa tehnică de la Hidroserv, care a adus expertiză şi a demonstrat eficienţă, precizează compania.

"Lucrarea finalizată astăzi are o importanţă deosebită pentru Hidroelectrica, deoarece permite centralelor să funcţioneze la capacitate maximă a canalului înainte de evenimentele de viitură", spun reprezentanţii companiei.

Această îmbunătăţire contribuie semnificativ la asigurarea stabilităţii şi eficienţei operaţionale pentru ansamblul hidroenergetic.

"Hidroelectrica doreşte să transmită sincere mulţumiri conducerii sucursalei, reprezentată de managerul Vasile Stahie, pentru eforturile susţinute şi abordarea strategică în gestionarea proiectului. De asemenea, recunoaştem contribuţia deosebită a specialiştilor de la Hidroserv, care au realizat inclusiv automatizarea hidroagregatului, aducând inovaţie şi eficienţă în operaţiunile noastre", a declarat Karoly Borbely, CEO Hidroelectrica.

CHE Costişa face parte din ceea ce este cunoscută drept: "salba de lumină a Bistriţei", un ansamblu de nouă hidrocentrale pe sectorul Piatra Neamţ-Bacău: Vânători (14 MW), Roznov (14 MW) unde, funcţionează şi astăzi prima turbină de fabricaţie românească, Zăneşti (14 MW), Costişa (14 MW), Buhuşi (11 MW), Racova (23 MW), Gârleni (23 MW), Lilieci (23 MW) şi Bacău (30 MW). Toate aceste centrale sunt echipate cu turbine Kaplan.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România şi furnizează servicii tehnologice esenţiale pentru Sistemul Energetic Naţional. Compania operează 187 centrale cu o capacitate hidroenergetică de 6,3 GW şi - în plus, deţine un parc eolian la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb