Hidromecanica îşi vinde mijloacele fixe casate cu 210 euro pe tonă

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii / 22 iulie 2013

Hidromecanica îşi vinde mijloacele fixe casate cu 210 euro pe tonă

Compania Hidromecanica Braşov va organiza pe 25 iulie o licitaţie pentru vânzarea materialelor rezultate în urma casării mijloacelor fixe şi obiectelor de inventar. Preţul de la care va porni licitaţia este de 210 euro pe tonă, iar în cazul în care aceasta nu se va adjudeca, va fi reluată săptămânal pe parcursul lunii august la acelaşi preţ.

Pe site-ul lichidatorului companiei braşovene, Casa de Insolvenţă Transilvania, figurează în continuare ca fiind scoasă la vânzare "Fabrica de motoare şi turbine" a companiei Hidromecanica, metoda aleasă fiind "licitaţia publică competitivă". În condiţiile în care societatea ar vinde şi acest activ, după ce în urmă cu doi ani a vândut activele din Centrul Civic, societatea şi-ar înceta practic producţia.

Societatea a încheiat anul 2012 cu un profit de 15,014 milioane de lei, după ce în 2011 raportase pierderi de 3,440 milioane de lei, "prin aplicarea măsurii de anulare a creanţelor deţinute de creditorii privilegiaţi şi chirografari până la atingerea unei cote de 28,59%, volumul datoriilor scăzând cu 19,5 milioane de lei".

Din afacerile realizate de societate anul trecut, cifrate la 4,419 milioane de lei, jumătate au fost realizate pe piaţa externă. Compania a realizat exporturi în America de Nord de 2,144 milioane de lei. Cifra de afaceri a avut o evoluţie descendentă începând cu anul 2009. Faţă de acel an, compania s-a confruntat cu o "îngustare a pieţei interne, ceea ce a determinat o reducere a cifrei de afaceri cu 45%, iar pierderea clienţilor din spaţiul comunitar a generat reducerea cifrei de afaceri cu circa 10%", se arată într-un raport al companiei către CNVM.

Compania mai avea la finele anului trecut 167 de angajaţi, din care 105 muncitori direct productivi.

La finele anului trecut, compania înregistra datorii de 74,488 milioane de lei. Din această sumă, 65,327 milioane de lei reprezintă cuantumul datoriilor prevăzute în programul de plăţi cuprins în planul de reorganizare. Numai către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală compania are un debit de 52,644 milioane de lei.

Compania este controlată de familia Gârbacea, moştenitorii fostului acţionar majoritar Lucian Gârbacea, care deţine 50,96% din titluri, în timp ce SIF Transilvania deţine un pachet de 45,21% din acţiuni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb