Hodorkovski este dispus să renunţe la acţiunile "Iukos"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 8 iulie 2004

Miliardarul rus Mihail Hodorkosvki, acţionarul principal al gigantului petrolier "Iukos", s-a oferit să renunţe la participaţia sa de 44% din capitalul acestuia, încercînd să salveze compania de la faliment, anunţa, ieri, "Financial Times". "Iukos", cel mai mare exportator de ţiţei din Rusia, trebuia să achite, pînă la finalul zilei de ieri, debite de 3,4 miliarde de dolari către autorităţile fiscale. Lichidităţile "Iukos" erau numai de un miliard de dolari, iar activele sale nu au putut fi scoase la vînzare, întrucît există o hotărîre judecătorească care interzicînd acest lucru.

La sfîrşitul săptămînii trecute, grupul "Iukos" a fost declarat în incapacitate de plată, la numai o zi după ce un tribunal din Moscova a emis un ordin de executare silită, în baza căruia au fost îngheţate conturile bancare ale companiei. Se pare că Mihail Hodorkovski a înaintat o scrisoare premierului şi ministrului de finanţe din Federaţia Rusă, în care arată că este dispus să renunţe parţial sau în totalitate la participaţia sa, fapt care ar determina dezgheţarea conturilor bancare ale companiei "Iukos", respectiv ridicarea ordinului care interzice vînzarea activelor.

Informaţia privind oferta lui Hodorkovski, aflat în închisoare în baza acuzaţiilor de fraudă şi evaziune fiscală, a dus la creşterea cu 15% a preţului acţiunilor "Iukos", în primele tranzacţii bursiere de ieri. Arestarea omului de afaceri rus este considerată o pedeapsă aplicată de Kremlin pentru activităţile sale în plan politic, acesta fiind susţinător şi finanţator al opoziţiei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb