Hollande: Franţa a fost "exemplară" în dosarul sirian

Ioana Dogaru
Internaţional / 15 aprilie 2016

Preşedintele francez Francois Hollande a declarat joi că ţara sa a fost "exemplară" în dosarul sirian de la începutul conflictului sângeros în 2012, susţinând opoziţia şi fiind în favoarea unor negocieri politice care să excludă menţinerea la putere a lui Bashar al-Assad, relatează AFP.

"Ceea ce facem în discuţiile cu Rusia este să căutăm o soluţie politică fără Bashar al-Assad", a declarat preşedintele francez într-o emisiune televizată ca răspuns la o întrebare privind intervenţia militară rusă în Siria şi rolul Moscovei în rezolvarea conflictului.

"Bashar al-Assad nu este soluţia. El se află în acest moment într-o parte a teritoriului pe care îl controlează, o treime din teritoriu, şi prin urmare trebuie să avem negocieri, iar în acest moment ele au loc", a adăugat el, făcând referire la negocierile de pace de la Geneva.

Francois Hollande a afirmat în schimb că Franţa a fost "exemplară în dosarul sirian": "Franţa este cea care a avut dreptate din 2012 şi până acum şi care, împreună cu alţi parteneri, a făcut astfel încât să existe o negociere politică".

"Nu vă puteţi îndoi de poziţia Franţei. Din 2012, Franţa este alături de democraţii sirieni, Franţa a susţinut opoziţia siriană, Franţa a luptat împotriva Daesh (acronimul arab al grupării Statul Islamic - n.r.) şi este spre onoarea noastră că am vrut să intervenim atunci când a fost vorba de arme chimice", a declarat el.

Hollande şi-a exprimat regretul că nu a existat o intervenţie militară în vara lui 2013. "Şi pentru că nu am făcut asta, Daesh şi toate alianţele sale cu jihadiştii au profitat", a adăugat el.

Dificilele negocieri de pace privind Siria au fost reluate miercuri la Geneva, având ca obiectiv începerea unei tranziţii politice care să pună capăt celor cinci ani de conflict, însă persistă divergenţele asupra acestui punct între regimul de la Damasc şi opoziţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb