Huawei a lansat Atlas 900, o centrală de calcul cu inteligenţă artificială

A.T.
Ziarul BURSA #Lifestyle / 20 septembrie 2019

Huawei a lansat Atlas 900, o centrală de calcul cu inteligenţă artificială

Huawei, cel mai mare producător mondial de echipamente de telecomunicaţii şi unul dintre liderii industriei de telecomunicaţii 5G, şi-a anunţat strategia pentru piaţa de calcul şi a lansat Atlas 900, cel mai rapid cluster de instruire a inteligenţei artificiale (AI) din lume. O centrală de calcul AI, Atlas 900 va ajuta la îmbunătăţirea utilizării AI pentru diferite domenii ale cercetării ştiinţifice şi inovării în afaceri.

"Viitorul calculului este o piaţă masivă în valoare de peste două trilioane de dolari americani", a declarat Ken Hu, vicepreşedintele Huawei.

Domnia sa a mai adăugat: "Vom continua să investim cu o strategie care se concentrează pe patru domenii cheie. Vom împinge limitele arhitecturii, vom investi în procesoare pentru toate scenariile, vom păstra limitele clare ale afacerilor şi vom construi un ecosistem deschis".

Gigantul chinez estimează că în următorii cinci ani, calculul statistic va deveni principal şi calculul AI va reprezenta mai mult de 80% din toată puterea de calcul utilizată în întreaga lume.

Pentru a descoperi un loc pe această piaţă, Huawei a anunţat că strategia sa se va concentra pe patru domenii cheie:

- Inovare în arhitectură - anul trecut, Huawei a lansat arhitectura Da Vinci, o arhitectură inovatoare a procesorului, concepută pentru a oferi o sursă constantă şi abundentă de putere de calcul accesibilă. Huawei va continua să investească în cercetarea de bază.

- Investiţii în procesoare cu toate scenariile - Huawei are o gamă completă de procesoare: Procesoare Kunpeng pentru calcul de uz general, procesoare Ascend pentru AI, procesoare Kirin pentru dispozitive inteligente şi procesoare Honghu pentru ecrane inteligente.

- Eliminarea limitelor în afaceri - Huawei a transmis că nu îşi va vinde procesoarele direct. În schimb, le va oferi clienţilor săi sub formă de servicii cloud şi partenerilor săi sub formă de componente, acordând prioritate suportului pentru soluţii integrate.

- Construirea unui ecosistem des-chis - în următorii cinci ani, Huawei va investi încă 1,5 miliarde dolari în programul său de dezvoltatori. Scopul este de a extinde programul pentru a sprijini cinci milioane de dezvoltatori şi de a permite partenerilor Huawei din întreaga lume să dezvolte urmă-toarea generaţie de aplicaţii şi soluţii inteligente.

Bazându-se pe atuurile tehnice dezvoltate de Huawei în ultimul deceniu, Atlas 900 combină puterea a mii de procesoare Ascend. Atlas 900 durează doar 59,8 secunde pentru a antrena ResNet-50, standardul de aur pentru măsurarea performanţelor de formare AI. Aceasta este cu 10 secunde mai rapid decât recordul mondial anterior.

Atlas 900 este o centrală de calcul a AI şi va aduce noi posibilităţi în diferite domenii ale cercetării ştiinţifice şi inovării în afaceri - orice, de la astronomie, prognoză meteo şi conducere autonomă, până la explorarea petrolului. De asemenea, Huawei a implementat Atlas 900 pe Huawei Cloud ca un serviciu de cluster, ceea ce face ca puterea de calcul extraordinară să fie mai larg accesibilă clienţilor săi din diferite industrii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb